BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  DÜNYA

‪İsrail ordusu Gazze'yi bir kez daha vurdu‬

İsrail askerleri, Trump'ın Kudüs kararını Gazze sınırında protesto eden sivillere saldırdı. İşgal askerlerinin gerçek mermiler kullandığı saldırıda en az 21 Filistinli yaralandı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinliler İsrail askerlerinin saldırısına uğradı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yayımladığı yazılı açıklamada, protesto için Gazze'nin doğu sınırında düzenlenen gösteride İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında arbede yaşandığını belirtti.

21 FİLİSTİNLİ YARALANDI: Göstericilerin taş atmasına, İsrail polisinin gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla karşılık verdiğini ifade eden Kudra, askerlerin müdahalesi sırasında 21 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.

40 KİŞİ GAZ NEDENİYLE BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ: Kudra, yaralıların çevre hastanelere nakledildiğini, 40 kişinin de atılan gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini aktardı.

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistin direnişine ait hedeflere cuma ve cumartesi günleri düzenlediği 6 hava saldırısında 2 Filistinli şehit olurken, Gazze sınırında dört gündür düzenlenen Kudüs'e destek gösterilerine müdahalesinde de 2 Filistinli şehit olmuş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Kudüs ne zamandır işgal altında? Bugüne kadar neler yaşandı?Kudüs ne zamandır işgal altında? Bugüne kadar neler yaşandı?Kudüs ne zamandır işgal altında? Bugüne kadar neler yaşandı?Kudüs ne zamandır işgal altında? Bugüne kadar neler yaşandı?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN