BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  DÜNYA

İsrail mülteci kampını vurdu: 10 çocuk öldü

İsrail ordusunun, mülteci kampındaki bir piknik alanına sadırı düzenlediği belirtildi. Saldırıda 10 çocuğun öldüğü yönünde bilgiler geliyor.

Abone ol

GAZZE, Ramazan bayramına İsrail ordusundan gelen saldırıların gölgesinde girdi.

Gelen bilgiler, İsrail ordusunun, Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi ile Eş-Şati Mülteci Kampı’nı vurduğu yönünde.

Kaynaklar ölü sayısını 5 ila 7 arasında verirken, ölenlerden bazılarının çocuk olduğu belirtiliyor.

Saldırlarla ilgili gelen bilgiler net değil ancak, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Kamp'na düzenlenen saldırıda ölenler olduğu ifade ediliyor. Şifa Hastanesi'ndeki ölü ve yaralı sayılarıyla ilgili ise henüz sağlıklı bilgi alınabilmiş değil.

OLAY YERİNDEN

Anadolu Ajansı, Eş-Şati Mülteci Kampı’nı aşağıdaki kareleri geçti.

4 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Öte yandan İsrail devlet radyosu, İsrail'in güneyindeki Eşkol kentine havan topu düşmesi sonucu 4 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

Ayrıca İsrail Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Netanyahu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı telefon görüşmesinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), Gazze Şeridi'nde acil ve ön koşulsuz ateşkes çağrısının, "İsrailli sivillere saldıran terörist bir örgütün taleplerini karşıladığını" ileri sürdü.

BMGK kararının, "Hamas'ın Gazze'deki BM binalarını ve Gazze halkını canlı kalkan olarak kullanmasını" göz ardı ettiğini ifade eden Netanyahu, "İsrail'in, BM'nin önerdiği üç ateşkes önerisini kabul ettiğini, ancak Hamas'ın bunları ihlal ettiğini" iddia etti.

Netanyahu BM Genel Sekreteri Ban'a, İsrail'in "teröristlerin" kullandığı tünelleri imha etmeye devam edeceği uyarısında bulunarak, bunun, bölgenin "direnişçilerden" arındırılması için ilk adım olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun, "İsrailli sivilleri hedef alan tünellere finansman sağlamaya devam ettiğini" öne süren Netanyahu, Gazze'nin direnişçilerden arındırılması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.