BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  EKONOMİ

İsrail MB faizi artırmadı! İsrail ve diğer ülkelerin faiz oranına bakın

İSRAİL'in faizlerle ilgili kararı piyasalarda pek de şaşkınlık yaratmadı. Zira beklenti de İsrail Merkez Bankası'nın kararına uygundu. Bakın İsrail başta olmak üzere diğer dünya ülkelerinde faizler ne kadar?

Abone ol

İSRAİL Merkez Bankası tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre banka politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 0.1 seviyesinde sabit bıraktı.

Bankanın açıklamasında kademeli olarak yükselen enflasyonun üç yıldan beri ilk kez daha sıkı para politikasını getireceği belirtildi. Ekonomistlere göre banka, 2018 sonunda ya da 2019 başında faiz artırımına gidecek.

İsrail'de faiz oranı ne kadar?
İsrail faizin en düşük olduğu ülkelerden. İsrail Merkez Bankası, Mart 2015'ten beri faizleri sıfıra yakın seviyede tutuyor. Faiz İsrail'de 3 yıldır yüzde 0.1 oranında.

Hangi ülkede faizler ne kadar?
Türkiye geçen ay faizleri yüzde 24'e çıkartmıştı. Bu kararla birlikte Arjantin'den sonra faizin en yüksek olduğu ikinci ülke oldu. AB ülkeleri ile İsrail, Fiji ve İngiltere ise faiz oranlarının en düşük olduğu ülkeler. Dünya üzerinde faizlerin düşük olmanın da ötesinde ekside olduğu sadece 3 ülke var. Bunlar Japonya, İsveç ve İsviçre. Bakın diğer ülkelerde faizler ne kadar?