BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  GÜNCEL

İsrail küstahlığı! Havaalanında alıkoydular...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Filistin davasına dikkat çekmek amacıyla Kudüs’ü ziyaret edip Mescid-i Aksa’da cuma namazı kıldı. 3 İBB Meclis üyesi dönüş yolunda İsrail güvenlik güçlerince 4 saat sorgulandı.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçen karar doğrultusunda, Filistin davasına dikkat çekmek amacıyla Kudüs’ü ziyaret edip Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılan İBB Meclis üyelerinden üçü perşembe akşamı Ben Gurion Havalimanı’nda İsrail makamlarınca alıkonuldu.

CHP'Lİ ÜYEYİ 4 SAAT SORGULADILAR: AK Partili üyeler Adnan Yılmaz ile Mehmet Acar, 1-2 saatlik sorgu sonrası bırakılırken, CHP’li üye Seyit Ali Aydoğmuş’un sorgusu 4 saat sürdü. Aydoğmuş, Hürriyet’e şunları anlattı: “Garipsediğim yanı, benim 1980’den bu yana gözaltılarım, çocuklarımın durumu, sendikacılık yaptığım bilgisinin İsrail’in elinde olması. Maslahatgüzarımızın çabalarıyla 4 saat sonra otelde arkadaşlarıma ulaştım. 

GEÇMİŞİMDEKİ HERŞEYİ BİLİYORLAR: Kötü bir muamele ya da taciz olmadı ama geçmişimle ilgili bilgilerin nereden alındığı beni tedirgin etti. İleride turistik amaçlı herhangi bir seyahatte bile vatandaşlarımızın başına bu tür olaylar gelebilir. Özellikle ben tercih edildim diye sanmıyorum ama hâlâ niye alındığımı anlamış değilim. Tercüman beni başta ‘Sana sordukları soruların cevaplarını biliyorlar. Onun için mümkün olduğu kadar doğru cevap ver’ diye uyardı.

NELERİ SORDULAR: '12 Eylül’de cezaevine alındın mı? 3 tane mi çocuğun var? 15 Temmuz darbe girişiminde ne yaptın?” gibi sorular da sordular. Onlara, darbenin her türlüsünden eziyet çekmiş biri olarak sosyalist olduğumu söyledim. 15 Temmuz darbesinin de faşist bir darbe olduğunu düşünerek karşı oldum.”