BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  DÜNYA

İsrail İran'ı vurmakta kararlı

İsrail Dışişleri sözcüsü, İran'a yönelik yaptırımları açıkladı...

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, "İran'a askeri müdahale dahil her şey masada seçeneklerimiz arasında" dedi.

"ABD'YE SÖZ VERMEDİK"

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Palmor, Savunma Bakanı Ehud Barak'ın "ABD'ye İran'a saldırmama konusunda hiçbir zaman güvence vermedik" ifadesini şöyle değerlendirdi:

"İran'a askeri müdahale dahil her şey masada seçeneklerimiz arasında. Ancak şu an hiçbir şey için verilmiş bir karar yok. Ortada bir saldırı planı yok. Ancak her şey seçeneklerimiz arasında. Barak'ın söylediği budur."

"İRAN, TÜRKİYE İÇİN BİR TEHDİT"
Palmor, İran ve 5+1 grubu arasında geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen nükleer çalışma müzakereleri içinse, İsrail'in görüşmelerden çok umutlu olmadığını, buna karşılık gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

Türkiye-İran ilişkilerini değerlendiren Palmor, İran'ın "tehdit oluşturduğunu" belirterek, "Türkiye'nin İran'a karşı sert bir tutum almasından yanayız" dedi.

MAHMUT ABBAS'IN MEKTUBU

İsrail Dışişleri Sözcüsü Palmor, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Natanyahu'ya barış görüşmelerinin yeniden başlatılabilmesi için Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere ait inşaatların durdurulması şartını içeren mektubuna resmi yanıt verileceğini söyledi. Palmor, "Barış görüşmeleri için İsrail devleti hiçbir ön şartı kabul etmeyecektir" ifadesini kullandı.

FİLİSTİNLİ TUTSAKLARIN AÇLIK GREVİ

İsrail hapishanelerinde bulunan bin 200 Filistinlinin önceki gün toplu halde "Esirler Günü" nedeniyle açlık grevine başlamalarına dair soru üzerine Palmor, "Açlık grevini anlamak gerçekten zor. Hapiste bulunan tüm mahkumlar yakınlarıyla görüşme hakkına sahip. Alınan mahkeme kararları üst mahkemede yargıtay tarafından da onandı. Böyle bir şey yapmalarını gerektiren bir durum yok" diye konuştu.

İsrail hapishanelerinde halen Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve El-Fetih örgütlerine mensup yaklaşık 4 bin 700 Filistinli tutuluyor.

İsrail tarafından tutuklanan Filistinli esirler konusunda dünya kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından ilan edilen "Filistinli Esirler Günü", 1974'ten beri her yıl 17 Nisan'da kutlanıyor.