BIST 9.560
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,31
HABER /  DÜNYA

İsrail her an İran'a saldırabilir

Pentagon, bu istihbarat üzerine harekete geçti. İsrail'e beklemesi tavsiye edildi, saldırı halinde İran'ın misilleme ihtimaline karşı tedbirler alındı.

Abone ol

Amerikalı bir üst düzey askeri yetkilinin Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamaya göre İsrail, İran'a her an operasyon başlatabilir. Pentagon, İsrail'in operasyon hazırlığını rapor etti.

Rapora göre, İsrail'e Beyaz Saray yönetiminden "bekle" tavsiyesi yapıldı. Amerikan yönetimi, İsrail'e "şu an operasyon düşünmeyin, İran'ın nükleer faaliyetlerini yaptırımlarla durdurmasını bekleyelim" önerisinde bulundu.

Ancak İsrail'in bu tavsiyeye uymadığı ve İran'a operasyon için son hazırlıklarını yaptığı iddia edildi. İsrail'in İran'a yönelik saldırı ihtimali üzerine gazeteye demeç veren Amerikalı üst düzey askeri yetkili, "bu konudaki kaygılarımız giderek artıyor" dedi.

Pentagon, İran'ın olası bir saldırıya karşı misilleme yapacağından endişeli. Bu konuda en büyük tehlike Amerika'nın Irak'taki büyükelçilik ve diğer temsilcilikleri. Amerikan istihbaratına gelen bilgiler Irak'taki Şii direnişin, olası bir İran saldırısı karşısında Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliğine misilleme yapacağını işaret ediyor. Bu nedenle Amerika Bağdat'ta geniş güvenlik hazırlığı yapmaya başladı. Ayrıca körfezdeki bir savaş ihtimaline karşılık, Kuveyt'teki 15 bin Amerikan askerinin, Basra Körfezine sevkedilmesi planlanıyor. (Sabah)