BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

'İsrail Golan Tepeleri'nde Suriye ordusunun mevzilerini vurdu'

İsrail'in Suriye tarafından atılan roketlere karşılık olarak, Golan Tepeleri'ndeki Suriye ordusu mevzilerinin topçu atışıyla ve hava operasyonuyla vurduğu belirtildi.

Abone ol

İsrail'in Suriye tarafından atılan roketlere karşılık olarak, Golan Tepeleri'ndeki, Suriye ordusu mevzilerinin topçu atışıyla ve hava operasyonuyla vurduğu belirtildi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan İsrailli bir yetkili, Lübnan sınırındaki bir İsrail köyünün yakınlarına 4 roketin isabet etmesi üzerine ordunun 5 ila 6 top atışı ve hava operasyonuyla karşılık verdiğini aktardı.

İsrail, Golan tepelerinin Suriye kontrolündeki bölümünden geldiğini belirttiği saldırılardan Filistin kökenli ve İran'dan destek aldığını kabul eden İslami Cihad örgütünü sorumlu olduğunu iddia etti.

İsrail ordusunun operasyonlarından önce bir açıklama yapan ordu, "Saldırıyı İslami Cihad düzenledi. Bu örgüt İran tarafından finanse ediliyor ve Tahran için çalışıyor. Saldırıdan Suriye hükümeti de sorumlu ve sonuçlarına da katlanacak" dedi.

Ancak İslami Cihad örgütü suçlamayı reddetti ve fırlatılan roketlerle ilişkisinin olmadığını savundu.

Merkezi Gazze'de bulunan İslami Cihad örgütü Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçleriyle birlikte hareket ediyor.

Suriye devlet televizyonu İsrail'İn karşılık verdiğini doğrularken, Kuneytra kentini hedef alan saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, sadece küçük düzeyde maddi hasar oluştuğunu belirtti.

Beşar Esad karşıtı gruplar ise İsrail'İn saldırılarında askeri tesislerin tahrip edildiğini iddia etti.

İsrail, 1967'de 6 gün savaşı sırasında Golan tepelerini ele geçirmiş ve ilhak etmişti. İsrail'İn Golan'daki bu iddiası uluslararası çevreler tarafından tanınmıyor.