BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

İsrail Filistinli gencin ölümünü soruşturacak

İsrail 17 yaşındaki bir Filistinli gencin dün Batı Şeria'nın Yatta kasabasında İsrail askerleri tarafından açılan ateş ile öldürülmesi hakkında soruşturma açılacağını açıkladı.

Abone ol

İsrail ordusu Batı Şeria'da Perşembe günü Filistinli bir gencin öldürülüşünü soruşturduğunu açıkladı.

17 yaşındaki Zekeriya Ebu Eram El Halil'in güneyindeki Yatta kasabasında İsrail askerleri tarafından öldürüldü.

İsrail ordusu, Ebu Eram'ın bir askeri bıçaklayan bir adamın yanında olduğunu söylüyor, görgü tanıkları ise gencin olaya sadece seyirci olan ilgisiz biri olduğunu söylüyorlar.

Olayda 18 yaşındaki bir başka Filistinli de yaralandı.

İsrail askerlerinin Yatta'ya eski bir mahkum olan Halid Makamre'yi tutuklamak için gittiği anlaşılıyor. Makamre Hamas'ın elindeki İsrail askeri Gilad Şalit'in bırakılması karşılığında salıverilen Filistinli mahkumlardan biriydi.

Şiddette tırmanış

BBC muhabiri Jon Donnison son haftalarda Batı Şeria'daki şiddet olaylarında bir artış gözlendiğini söylüyor.

Geçen ay Filistinli bir gösterici Ramallah yakınlarındaki Kalandiye kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmüştü.

Doktorlar, Pazartesi günü başına göz yaşartıcı gaz fişeği isabet eden bir başka Filistinlinin ağır yaralandığını bildirdiler.

Batı Şeria'daki BBC muhabiri, "son bir kaç yıldır bölgede şiddet görece yatışmıştı. ama Ortadoğu Barış Süreci'nde yaşanan tıkanıklığın olayları yeniden tırmandırabileceğinden kaygılananlar var" diyor.

Perşembe günü Kalandiye'de onlarca Filistinli kadının gözaltında açlık grevi yapan Filistinli Hana Şalabi'nin serbest bırakılması talebiyle yaptığı gösteriye İsrail askerleri biber gazı ve basınçlı su ile müdahele etti.

Hana Şalabi de Gilad Şalit karşılığında İsrail tarafından önce serbest bırakılmış sonra yeniden gözaltına alınmıştı.

Batı Şerialı bir Filistinli olan Şalavi halen açlık grevini sürdürüyor.