BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL

Türkiye İsrail Büyükelçisini kovdu! İpler geriliyor

Türkiye Gazze'deki olaylar nedeniyle son dakika bir karar aldı. İsrail tarafından dünyanın gözü önünde Gazze sınırında yapılan katliam için Türkiye harekete geçti. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Dışişleri'ne çağrıldı. Büyükelçinin ülkesine dönmesi istendi.

Abone ol

Türkiye Gazze'de yaşanan olaylar nedeniyle İsrail'e tepki olarak İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'ı ülkesine gönderdi. Büyükelçi Eitan Naeh'a bir süre için ülkene dön denildi.

Dün Gazze'deki katliamın ardından, İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Gazze sınırındaki olaylar nedeniyle İsrail'in tutumunun protesto edildiği ve bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı belirtildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: Dışişleri kaynakları'ndan yapılan açıklamada "İsrail Büyükelçisi Bakanlığımıza davetle istişareler için Tel Aviv Büyükelçimizi Türkiye’ye çağırdımız iletilmiş, kendisinin de bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirilmiştir."  denildi.Haaretz gazetesi de Büyükelçi Eitan Na'eh'in ülkeden ayrılmasının istendiğini duyurdu.

60 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Naeh Bakanlığa çağrıldı ve dün Gazze sınırında 60 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2 bin 770'ten fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle İsrail'in tutumu protesto edildi.

BÜYÜKELÇİ ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Naeh'e, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'in istişareler için Türkiye’ye çağrıldığı iletildi. Naeh'e ayrıca bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirildi.

İsrail Büyükelçisinin paylaştığı skandal tweet:

BÖLGEDE İNFİALE YOL AÇTI

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce aldığı karar doğrultusunda ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs’e taşıması bölgede infiale yol açtı.

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit etti, 2 bin 770'in üzerinde Filistinliyi yaraladı.

TÜRKİYE 3 GÜNLÜK YAS İLAN ETTİ

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısına sert tepki gösteren Türkiye, şehit Filistinliler için 3 günlük milli yas kararı aldı.

NETANYAHU'DAN ERDOĞAN'A SKANDAL SÖZLER

İsrail'i 'soykırım' ve devlet terörüyle' suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsrail'den skandal yanıt geldi.İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

''Erdoğan Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin.''

'HAMAS İSRAİL'İ YOK ETMEYİ AMAÇLIYOR'

Bu sözleriyle Erdoğan'ın 2009'da Davos'ta dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yaptığı ''Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz'' çıkışına da atıf yapan Netanyahu, dün katliamı şu sözlerle savunmuştu:

''Her ülkenin kendi sınırlarını koruma zorunluluğu vardır. Hamas terör örgütü İsrail'i yok etmek ve bu hedefine ulaşmak için binlerce kişiyi sınırdan yasadışı göndermek istediğini ilan ediyor. Biz de egemenliğimizi ve vatandaşlarımızı korumaya kararlı olup, eylemlerimizi sürdüreceğiz.''

EN AZ 9 ÇOCUK ÖLDÜ

Bugün Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail saldırısında öldürülenlerin sayısının 60'a yükseldiği, yaralı sayısının 2.770'i geçtiği duyuruldu.​ Kurbanlardan 8'inin 16 yaşın altında çocuk olduğu, bir bebeğin de İsrail ordusunun kulandığı gazı soluyarak öldüğü belirtildi.

GERÇEK MERMİLERLE VURDULAR

Yaralılardan 225'inin çocuk ve 86'sının kadın olduğu aktarıldı. Yaralananların yarısından fazlası da İsrail ordusunun keskin nişancılarının kullandığı gerçek mermilerle vuruldu.

6 HAFTADA EN AZ 114 ÖLÜ

30 Mart'ta 6 hafta boyunca devam etmesi hedefiyle başlayan protestolarda İsrail tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı en az 114'e ulaştı. Tüm bu zaman boyunca sadece bir İsrail askeri yaralandı.