BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsrail Büyükelçiliği konutu önünde arbede

Ankara'da, Gazze'ye insani yardım götüren konvoya gerçekleştirilen saldırı İsrail Büyükelçiliği konutu önünde protesto ediliyor.

Abone ol

İsrail tarafından, yardım kuruluşlarının "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye insani yardım götüren konvoya gerçekleştirilen saldırı İsrail Büyükelçiliği konutu önünde de protesto ediliyor.

Ankara'da gece saatlerinde İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in tutumunu protesto etti. Ellerindeki Filistin bayrakları ile İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan grup, "Kahrolsun İsrail", "Direnişe devam Hamas'a selam", "Bütün Müslümanlar kardeştir" ve "İsrail döktüğü kanda boğulacak" sloganları attı.

Çevik kuvvet ekipleri İsrail Büyükelçiliği önünde yoğun güvenlik önlemi alırken, İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan gruba Alperen Ocakları da destek verdi. Grup daha sonra İsrail Büyükelçiliği konutuna geçti. Grup burada slogan atarak protestosunu sürdürdü.

Çevik kuvvet ekipleri grubu elçilik konutu önünden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada kısa süreli bir arbede yaşandı. Grubun elçilik konutu önünde bekleyişi sürüyor.