BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsrail ava giderken avlandı! Suriye şok gelişmeyi duyurdu

SURİYE son dakika gelişmeyi duyuran taraf oldu. İsrail uçakları Suriye'ye hava saldırısı düzenlediler. Gelen haberlere göre bu saldırı sırasında Suriye, İsrail'in uçağını vurdu.

Abone ol

İSRAİL merkezli Haaretz gazetesi uçağın vurulduğu ile ilgili flaş gelişmeye yer verdi. İsrail uçakları Suriye'nin başkenti Şam'a yakın bir noktada bulunan Suriye ordusuna ait silah deposuna saldırı gerçekleştirdi.

Bu saldırısı sırasında İsrail ummadığı bir sonuçla karşılaştı. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait bir uçağı vurduğunu duyurdu.

Lübnan olaydan önce İsrail'e ait jetlerin ülkenin üzerinde uçtuğunu bildirdi.

JETLER VURULUNCA FÜZE SALDIRISI

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail jetlerinin ilk önce Lübnan hava sahasından füzeler fırlattığı belirtilerek, uçaklardan birinin vurulmasının ardından Golan Tepeleri’nden saldırı düzenlediği ancak füzelerin Suriye ordusu tarafından imha edildiği kaydedildi.

İsrailli Haaretz gazetesi de Suriyeli muhalif gruplardan edindiği bilgiye dayandırdığı haberinde, İsrail’in Şam kırsalındaki El-Kuteyfe'ye de Esad rejiminin askeri üssündeki bir silah deposuna saldırının yapıldığına yer verdi.

Saldırıya ilişkin Suriye ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, askeri üssündeki silah depolarına jet ve füzelerle saldırı yapıldığını doğruladı. Açıklamada, hava savunma sistemlerinin füzeleri etkisiz hale getirdiği kaydedildi.