BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  DÜNYA

İsrail askerleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışma

Gazze Şeridi sınırında İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 1 Filistinlinin öldüğü, 2'si gerçek mermiyle olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Abone ol

Gazze'nin doğu sınırındaki El-Karara, Nahil Uz, El-Bureyc ve Cebaliya Mülteci Kampı bölgelerinde çıkan çatışmalarda İsrail askerleri, kendilerine taş ve molotof kokteyli atan Filistinli göstericilere gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak karşılık verdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Han Yunus'un doğusunda İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere ateş açması sonucu karın bölgesinden vurularak yaralanan Fadi İbrahim en-Neccar'ın (25) hayatını kaybettiğini belirtti.

Çatışmada 2 Filistinlinin daha gerçek mermiyle yaralandığını söyleyen Kudra, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunda İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle 4 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ve vücutlarında yanıklar oluştuğunu ifade etti.

Gazze'deki Filistinliler, sınır noktalarında İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek ve İsrail ablukasına karşı haftalık gösteriler düzenliyor.