BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  DÜNYA

İsrail askeri Filistinlere saldırdı! Can kaybı artıyor 500 yaralı var

İsrail askerleri Filistinler'in Toprak Günü yürüyüşüne müdahale etti. İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 7 Filistinli hayatını kaybederken 500 Filistinli yaralandı. Filistinli liderlerin çağrısıyla binlerce Filistinli İsrail sınırına akın etti. Türkiye'den İsrail askerlerinin saldırısına sert tepki geldi.

Abone ol

Filistin topraklarının İsrail tarafından gasp edilmesini protesto amaçlı düzenlenen dev 'Büyük Dönüş' yürüyüşü için İsrail sınırında toplanan Filistinliler'e İsrail askerinin saldırması sonucu ölü sayısı 7'ye yükseldi, 500 yaralı var. Filistinli liderlerin çağrısıyla binlerce Filistinli İsrail sınırına akın etti.

Yürüyüşe katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, eylemde yaptığı konuşmada, "Eskiden düşmanların lider kadrosu 'Büyükler ölür küçükler unutur' derdi, işte büyükler, küçükler, dedeler ve torunlar buradalar ve geri dönüş şarkıları söylüyorlar." dedi.

GERİ DÖNMEKTE KARARLIYIZ: Filistin'in alternatifi olmadığı gibi geri dönüşten başka çarenin de bulunmadığını dile getiren Heniyye, Filistinlilerin 1948'de zorla çıkarıldıkları topraklarına dönmekte kararlı olduklarını ifade etti.

TÜM YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Heniyye, geri dönüş konusunun yalnızca söylemlerde kalmasına kesinlikle razı olmayacaklarını vurgulayarak, bunun hayata geçmesi için tüm yollara başvuracaklarını vurguladı. İsrail, Filistin'in çeşitli bölgelerine 100 keskin nişancı yerleştirdiğini açıklamıştı.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" başladı! Sınıra doğru gidiyorlarHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İsrail Savaş Bakanı Avigdor Liberman da yürüyüşe katılacak olan Filistinlilerin can güvenliğinin olmayacağını açıklayarak katliam sinyalini vermişti.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'de bugün gerçekleştirilen barışçı protesto gösterilerine katılan Filistinlilere yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle kınıyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucunda yaşanmakta olan can kaybı ve yaralanmalardan büyük endişe duyuyoruz. İsrail'in bölgede gerilimi daha da artıracak güç kullanımına ivedilikle son vermesi lazımdır. Uluslararası toplumu İsrail'i bu saldırgan tutumdan vazgeçirmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.