BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  DÜNYA

İsrail askeri böyle vurdu

İsrail askerinin biri tutuyor, diğeri nişan alıyor. Gözaltındaki Filistinli gencin vurulma anı kameralara böyle takıldı.

Abone ol

Batı Şeria'da gerçekleştirilen duvar karşıtı protestoda İsrail askerlerinin gözaltına aldıkları bir eylemciye yakın mesafeden ateş ettiğini belgeleyen görüntüler ortaya çıktı. Görüntüleri medyaya veren ise İsrail İnsan Hakları Örgütü.

Filistinli genç, Batı Şeria'ya inşa edilen duvarı protesto gösterilerine katıldığı için gözaltına alınıyor. Elleri ve gözleri bağlanıyor.

Bir İsrail askeri, Filistinli tutukluyu kolundan tutuyor, bir diğeri ise tüfeğinin namlusunu doğrultuyor. Ardından bir el silah sesi duyuluyor.

Sonraki görüntüde Filistinli yerde yatarken görülüyor. Bu görüntüleri yayınlayan B'Tselem adlı İsrailli insan hakları örgütü. Görüntüleri çekenler ise Filistinliler.

Olayların İsrailli bir yarbayın gözü önünde gerçekleştiği de bir diğer iddia. Olayla ilgili raporda, tutuklunun dizinden yaralandığı belirtiliyor.

B'Tselem İletişim Yetkilisi Sarit Michaeli, "Dizindeki yaralanma ona bir şeyin vurması sonucu oluşmuş. Biz bunun kurşun olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca bu olaydan önce polislerin kendisini dövdüğünü iddia ediyor" dedi.