BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta sağlık hizmetlerinde iddialı

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne Türkiye’nin her yerinden sevkler geldiğini söyledi.

Abone ol

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, Isparta’nın sağlık kuruluşlarının artık ulusal hizmet verdiğini söyledi.

Özellikle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi gibi kurumların çevre illere hizmet etmenin dışında artık ulusal boyutta hizmete açıldığını ifade eden Önal, “ADSM ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz, kaliteli hizmetiyle çevre illerin yanı sıra ulusal boyutta da çalışmalarını sürdürüyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz için yeni bir bina yapıyoruz. Ağustos ya da Eylül gibi tamamlanacak. O zaman hizmetimizi daha da arttırabileceğiz” dedi.

KUVÖZ SIKINTISI YOK

Geçtiğimiz yıllarda 10 kuvöz bulunan Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde şimdi 22 kuvöz bulunduğunu belirten Önal “Daha önceleri 10 kuvöz vardı, bunu 22’ye çıkardık” dedi. Özellikle solunum cihazı konusunda pek çok ilde sıkıntı yaşandığını ancak Isparta’da solunum cihazlarının yeterli olduğunu ifade eden Önal, Türkiye’de büyük sıkıntı olarak göze çarpan ve çok az sayıda bulunan yeni doğan uzman doktoru için de çabaların sürdüğünü söyledi. Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, “Yeni doğan uzmanı Türkiye’de çok az sayıda var. Bir çok ilimizde yok” ifadesini kullandı.

SEZARYEN NORMALE YAKLAŞTI

Önal, 2009 yılındaki doğumlarla ilgili bilgi de vererek, toplam 2 bin 303 doğumun bin 418’inin normal, 833’ünün ise sezaryen olduğunu belirtti. Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 2010 yılının ilk 6 ayında meydana gelen doğumlarda ise sezaryen ile doğum sayısının normal doğuma yaklaştığını bildiren Önal, 501 doğumun 272’sinin normal, 224’ünün ise sezaryen yöntemi ile olduğunu kaydetti.