BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  DÜNYA

İspanya 24 saatte yüzlerce göçmeni kurtardı

İspanya son 24 saat içinde iki kurtarma operasyonu yaptı, bir kurtarma operasyonuna da destek verdi. Operasyonlarda toplam 526 göçmen kurtarıldı.

Abone ol

İspanya, Kanaraya Fırkateyni ve Guardamar Polimnia botu Libya ve Alboran adası açıklarında son 24 saat içinde iki kurtarma operasyonu yaptı, bir kurtarma operasyonuna da destek verdi. Operasyonlarda çoğunluğu Afrika’dan gelen toplam 526 kişi kurtarıldı.

ARALARINDA 6 GÜNLÜK BEBEK DE VARDI

Helikopter destekli operasyonlarda 421 göçmen kurtarıldı. Kurtarılan göçmenlerin 8’i hamile olmak üzere 47’sinin kadın, biri 6 günlük bebek olmak üzere 9’unun çocuk ve 329’unun erkek olduğu bildirildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ KURTARILDI
Bunların yanı sıra Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre dün akşamüstü 4 sularında bir donanma gemisi aynı bölgede aynı bölgede göçmenlerle ilgili çalışma yürüten bir sivil toplum örgütünün kurtarma botuna, o bölgede başka destek ekibinin olmaması nedeniyle destek verdi. Bu operasyonda da 141 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

BAŞKA BOTLARIN OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILDI
Sabahın ilk ışıklarıyla Kanarya Adalarının civarının başka göçmen botlarının olup olmadığının tespiti için tarandığı açıklandı. Toplam 526 kişi, kayıtlarının yapılması için İtalya’da tahsis edilmiş giriş kapısına götürüldü. İspanya'nın güneydoğusundaki Cartagena kıyılarının yaklaşık 113 kilometre açığında geçen hafta bir sandalda 5 göçmenin cesedi bulunmuştu.