BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

İsmailağa'dan Gülen Cemaati'ne sert yanıt!

İsmailağa Cemaati, Gülen Cemaati medyasının kendilerini muhalif gibi gösterme çabası olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - İsmailağa Cemaati, Marifet dergisinde yer alan ve hükümeti eleştiri yağmuruna tutan yazının cemaatlerini bağlamadığını açıkladı.

İsmailağa Cemaati'nin açıklamasında, Gülen Cemaati medyasının durumu istismar ettiği vurgulandı:

"Daha önceki sayılarında da kışkırtıcı bir siyasi muhalefet diliyle İsmailağa Cemaati’ni muhalifleştirme çabası içinde aynı paralel amacı güden medya çevrelerinin istismar vesilesi yapan söz konusu Marifet dergisinin ilgili yazısı cemaatimizi bağlamamaktadır."

İsmailağa Cemaati'nin dergisi olaram lanse edilen Marifet Dergisi'nin Şubat 2015 sayında Abdülfettah Kevseri imzası ile yer alan "Ehli Sünneti Devlet Kurumlarıyla Yıkmak" başlıklı yazıda Diyanet ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'a yönelik çok sert eleştiriler yer aldı.

"Devletin kurumu olan DİB teşkilatı, ehl-i sünneti ortadan kaldırmak için veya yeni bir din anlayışını meydana getirmek için müsteşriklerin, oryantalistlerin ve Kuran ve Sünnet’i akli yaklaşımlarla yorumlayan şahısların etkisi altında kalmıştır" diyen Abdülfettah Kevseri, Milli Eğitim Bakanlığı, ilahiyatlar, Diyanet İşleri ortak bir niyetle “Niyet Ettik Allah Rızası İçin Ehl-İ Sünneti Ortadan Kaldırmaya“ anlayışıyla hareket ettiiğini iddia etti. Kevseri, "Vatanımızın her tarafını manevi bir yangına çevirmişlerdir" dedi.

İsmailağa Cemaati'nin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

YAZI SADECE YAZANI BAĞLAR

Marifet dergisinin Şubat 2015 tarihli nüshasında yer alan, “Ehl-i Sünnet’i Devlet Kurumlarıyla Yıkmak” başlıklı yazı dolayısıyla, bazı medya çevrelerinin İsmailağa Cemaatini ilzam edici haber yayınlamaları, muhtemel yanlış anlamalara yol açabileceğinden bu basın açıklaması zaruri görülmüştür.

Söz konusu dergi ve ilgili yazının, İsmailağa Cemaatini temsil düzeyinde bir keyfiyeti bulunmadığı gibi, tarihi seyir içerisinde devlet ve kurumlar nezdindeki Diyanet ve cemaatlere ilişkin politika ve gelişme süreçlerini bir bütün olarak algılama gerçekliğinden uzak yazarının şahsi ve indi bakış açısını yansıttığını ve ancak kendisini bağlayıcı olabileceğini vurgulamak isteriz.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NİN BAKIŞ AÇISI DEĞİL

Esasen bu bakış açısı, ülkemizde, dini eğitim ve hizmet kurumlarının nasıl bir gelişme süreci gösterdiğine, nereden nereye geldiğine, bu süreçlerin içinde yaşayarak büyük bedeller ödeyen ve bütün safahatına tanıklık eden İsmailağa Cemaati’nin bakış açısı değildir. Umumi olarak, cemaatimizle birlikte, ülkemizde ve İslam coğrafyasında ehli sünnet hassasiyeti taşıyan bütün Müslümanlar bu gerçeği çok iyi bilmekte, görmekte ve hakkaniyetle değerlendirmektedirler.

Muhterem üstadımız Mahmud Efendi Hazretlerinin de üstatlarından tevarüs ettiği ve altmış senelik büyük bir azim ve gayretle sürdürdüğü hizmet anlayışı, itidal ve hakkaniyet telkinleri bu istikamette olmuştur.

PARALEL MEDYA ÇEVRELERİ İSTİMAR ETTİ

Cemaatimiz, Osmanlıdan beri merkezinde yer aldığı Ehl-i Sünnet İslam anlayışını temsil mükellefiyetinde gördüğü ülkemiz ve insanımızın bütün İslam dünyası için ümit vadettiğinin bilincinde ve niyazındadır.

Sonuç olarak, daha önceki sayılarında da kışkırtıcı bir siyasi muhalefet diliyle İsmailağa Cemaati’ni muhalifleştirme çabası içinde aynı paralel amacı güden medya çevrelerinin istismar vesilesi yapan söz konusu Marifet dergisinin ilgili yazısı cemaatimizi bağlamamaktadır.

Zamanlaması, dili ve üslubu ile belli bir kasta istinat ettiğini düşündüğümüz bu yazının, küresel medya ittifak çevreleri tarafından Cemaatimizle ilişkilendirilmesi, durumdan vazife çıkarma gayretinden ibarettir ve ancak bu çevrelerin işine yaramaktadır.