BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

İşte İsmailağa cemaat liderinin odası

Fethullah Gülen'in Pennsylvania'da kaldığı evden görüntüler yayınlamasından sonra bir benzer hareket İsmailağa cemaatinden geldi.

Abone ol

İsmailağa cemaati, liderleri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun kaldığı odanın görüntüleri yayınlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İsmailağa cemaati resmi internet sitelerinden hocaları Mahmud Ustaosmanoğlu'nun Beykoz Çavuşbaşı'nda kaldığı evin içinden görüntüler yayınladı.

Odanın son derece sade ve küçük olması dikkatlerden kaçmıyor. Ustaosmanoğlu, elinde tesbihiyle odanın ortasında bulunan koltukta oturuyor. Duvarda tablo yer alırken komidinin üstünde ise ibrik yer alıyor.

GÜLEN'İN ODASI NASILDI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Gülen cemaatinin resmi sitesi herkul.org bugün Fethullah Gülen'in hayatını geçirdiği odadan 2 fotoğraf yayınladı.

Fethullah Gülen'in hayatını sürdürdüğü, yazıp çizdiği, okuyup çalıştığı, istirahat ettiği odanın mütevazı hali dikkat çekti.

GÜLEN BU EVDE YAŞIYOR... TIKLAYIN

1999 yılından beri Pennsylvania eyaletindeki Pocono Dağı eteklerinde yer alan çiftlikte yaşayan Gülen'in kaldığı odanın görüntüleri internet sitesine konuldu.

Sitede, Gülen’in hayatını burada sürdürdüğü ifade edilirken fotoğraflardaki oda özetle şöyle tarif ediliyor: “ Burada yazıp çiziyor, burada okuyup çalışıyor, burada istirahat ediyor ve burada geceler boyu Cenâb-ı Hakk’a el açıp dua dua yalvarıyor. Çalışma masasının tam ortasında ezan okuyan bir saat, şu anda üzerinde çalışılan dosyalar, belki de -tabir caizse- Hocamızın tek hobisi diyebileceğimiz tefarik şişeleri (farklı güzel kokuların belli ölçülerde karıştırıldığı küçük kaplar), diğer tarafta öğrenci evlerinde kullanılan türden yatak, acil durumlar için ilaç, pervane ve yelpaze fotoğrafta ilk nazara çarpan eşya…”

KÜÇÜK VE SADE DÖŞENMİŞ ODA

Sitenin, Gülen'in el açıp dua ettiği yer küçük ve sade döşenmiş. Yere serilmiş bir yatak ve baş ucunda kur'an ayetleri görülüyor. Seccade ise yatağın yanında yer alıyor. Ayrıca, çalışma masasının tam ortasında ezan okuyan bir saat, şu anda üzerinde çalışılan dosyalar dikkat çekiyor.