BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  GÜNCEL

İsmail Saymaz'dan yeni DAEŞ iddiası

Gazeteci İsmail Saymaz, terör örgütü DAEŞ'in Gaziantep saldırısının daha önce hazırlanan DAEŞ iddianamesinde yer aldığını ve aynı iddianamede ikinci saldırı için de adres gösterildiğini iddia etti.

Abone ol

İsmail Saymaz, Gaziantep'deki DAEŞ saldırısının 10 Ekim iddianamesinde yer aldığını söyledi. Yunus Durmaz'ın Gaziantep'teki saldırıya benzer bir planı Suriye'deki İlhami Bali'ye ilettiğini ve izin istediğini söyleyen Saymaz, aynı yazışmalarda bir sonraki hedefin ise Antalya olarak yer aldığını ileri sürdü.

Gaziantep'teki hain saldırı dün akşam CNN Türk ekranlarında tartışıldı. Programda konuşan İsmail Saymaz, Gaziantep saldırısına benzer bir saldırının aylar önce kabul edilen 10 Ekim iddianamesinde yer aldığını, saldırı planının Gaziantep'te kendisini patlatan Yunus Durmaz'ın kişisel bilgisayarından çıktığını söyledi. İşte Saymaz'ın o sözleri:

"Geçtiğimiz aylarda Ankara'daki saldırıyla ilgili iddianame kabul edildi. O iddianameye göre üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın evinde bir bilgisayar bulundu. Bilgisayarından bazı notlar elde edildi. Bu notlar, Yunus Durmaz ile örgütün Türkiye sorumlusu olan Suriye'de yaşayan İlhami Bali arasındaki yazışmalardı. Bu yazışmalarda Yunus Durmaz, örgüt liderine düğünlerde bombalı saldırı yapabileceklerini söylediği yer aldı.

"ÖRGÜTÜN YENİ HEDEFİ ANTALYA"

Yunus Durmaz'ın yazışmalarında bir sonraki hedef Antalya'da turistlerin gittiği herhangi bir restoran ya da kafedir. Bu yazışmalarda bundan söz ediliyor. Bundan sonraki hedefin turistik bir alan olduğu, buraya çoğunlukla yabancıların gittiği, turistlerin otobüslerle kafileler şeklinde gezdiği yönünde tespitler var. Bu tespitlerde örgüt merkezinden talimat bekleniyor, izin isteniyor. Türkiye turizmini yakın vadede tehlikeye atabilecek bir eylem işaret ediliyor."