BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
POLİTİKA

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye 'seçim' yanıtı

Muharrem İnce'in seçim sonucu açıklamasını basının karşısına çıkmak yerine gazeteci İsmail Küçükkaya'ya mesaj yoluyla iletmesi birçok kesimin tepkisine neden olmuştu. İnce, 'Bu konuda hatalıyım, özür dilerim.'dedi. Küçükkaya'dan İnce'ye ise anında yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazandı. Erdoğan oyların yüzde 52.5'ini alarak yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı oldu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 30.6, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş yüzde 8.3, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener yüzde 7,3'te kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasıyla Türkiye, 1923'ten beri uygulanan parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sistemine resmen geçmiş oldu.

Muharrem İnce'in seçim sonucu açıklamasını basının karşısına çıkmak yerine gazeteci İsmail Küçükkaya'ya mesaj yoluyla iletmesi birçok kesimin tepkisine neden olmuştu.

KÜÇÜKKAYA, SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU Fox TV'nin Çalar Saat Programı yapımcısı ve seçim programının Fatih Portakal ile birlikte sunucusu İsmail Küçükkaya, sosyal medya hesabı üzerinden Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi açıklamıştı.

''ERDOĞAN KAZANDI'' İFADESİNİ KULLANMIŞTI Küçükkaya, Twitter hesabından, "İnce ile yazıştım; sorum üzerine tam cümlesi şöyle: 'Adam kazandı.' paylaşımı yaptı. Küçükkaya bir diğer paylaşımında da İnce'nin "Erdoğan kazandı’ Yarış adil değildi, kampanya şartları eşit değildi, ama Erdoğan kazandı" dediğini duyurdu.

''BU BİR HATAYDI ÖZÜR DİLİYORUM'' Bugün basının karşısına çıkan Muharrem İnce, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''"İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça mesaj attım. Vatandaşlarımızın bunu tweetle değil benden öğrenmesi gerekirdi. Bir hatam oldu. Her şey netleşsin öyle açıklama yapacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim öyle bir şey yazmamam gerekiyormuş. Özür diliyorum onun için. Medyanın karşısına çıkacaktım. Oy çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçim sonucunu kabul ediyorum. Arada 10 milyon fark var. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır, o konuda bir hata oldu."

Sitene Ekle