BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İşler hiç de Erdoğan'ın istediği gibi gitmiyor!

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun 22 Temmuz operasyonu yazısı iktidar kanadının eleştiri oklarının hedefi olacak.

Abone ol

22 Temmuz operasyonunu bugünkü köşesine taşıyan Taraf si yazarı , Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sert bir yazı yazdı.

AK Parti iktidarının Sulh Ceza Hakimleri yoluyla 28 Şubat'ta olduğu gibi bir yargı projesini devreye soktuğunu söyleyen Uslu, Erbakan'ın "Hukuk değil guguk düzeni" sözünü hatırlattı.

Okurlarına "Peki, Erdoğan ne yapmaya çalışıyor?" diye soran Emre Uslu, Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet iddialarından kurtulmak için Çankaya'ya kaçmak istediğini yazdı ve ekledi:

"Ancak işler Erdoğan'ın istediği gibi gitmeyecek."

İşte Emre Uslu'nun iktidarın eleştiri oklarının hedefi olacağı yazısı:

"...Erdoğan da biliyor ki Meclis gündemine gelmiş yolsuzluk fezlekelerinden, milyarları bulan belgeli, fotoğraflı, videolu yolsuzluk soruşturmalarından ilelebet kurtulmak mümkün değil.

Bunun için Erdoğan Çankaya’ya kaçmak istiyor. Çankaya’ya kaçıp mutlak dokunulmazlık aldıktan sonra, yapabilirse, kendi yolsuzluklarını çıkaranlardan intikam alacak. Değilse, zaten Çankaya’ya kaçıp kendisini garantiye almak için, adı yolsuzluğa karışmış diğer arkadaşlarını, yem etmesi daha kolay olacak...

Erdoğan’ın Çankaya’ya kaçması için bir tantanaya ihtiyaç vardı. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa, sahur vakti, insanların televizyonlarının başında olduğu zamana denk getirilerek, bir operasyon yapıldı.

Bu, kuşkusuz bir hukuk operasyonu değil siyasi şovdu. Polislerin elinin kelepçelenmesinden, yapılan sosyal medya kampanyasına kadar her şeyiyle kurgulanmış bir kumpas bu...

MİLLET YEMEDİ!

Ancak işler Erdoğan’ın istediği şekilde gitmeyecek gibi görünüyor. Erdoğan bu operasyonları bir casusluk operasyonu gibi sunmak istedi ama millet yemedi.

Twitter ve Facebook’ta hızla yayılan #HırsızaTatilPoliseKelepçe ve #HaramLokmaYemedim, #YavuzHırsızPolisleriTutuklattı kampanyaları, operasyonun Erdoğan’ın isteğinin aksine netice verdiğini gösteriyor. Yolsuzlukların üstü örtülsün diye yapılan gözaltılar, kutu kutu dolarları, kasa kasa euroları, kupon arazileri, villaları, sıfırlanamayan paraları yeniden hatırlattı insanlara.

Gözaltına alınan polislerden birinin Haram Lokma Yemedim sözü sosyal medyanın yeni fenomeni oldu. İnsanlar hızla profil fotoğraflarını değiştirip unutulmaya yüz tutmuş hırsızlığa ve yolsuzluğa yeniden tepkisini gösterdi.

ERDOĞAN'IN İŞİ DAHA DA ZORLAŞACAK!

Mahkeme sürecinde de eski defterler açılıp Erdoğan’ın Ergenekon operasyonlarıyla ilgili verdiği emirlerin belgeleri ortaya çıkarsa Erdoğan’ın işi daha da zorlaşacaktır.

Şurası aşikâr, yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları Erdoğan’ı, kaçabilirse, kaçtığı Çankaya Köşkü’ne kadar kovalayacak. Erdoğan zehirli ok yemiş bir av gibi, nereye giderse gitsin, yolsuzluk iddialarını da sırtında taşımak zorunda. Bağırması da bundan, çaresizliği de...

Erdoğan Çankaya’ya çıkınca yapacağı ilk iş, yolsuzluk için kendi arkadaşlarından kurbanlar vermek olacaktır. Örneğin o dört bakanı bir daha yanında taşımayacaktır.

Gün gelecek, Ergenekon operasyonlarının sorumluluğunu Cemaat’e yıkmaya çalıştığı gibi, Cemaat operasyonlarının sorumluluğunu da yeni kurduğu ekibe yıkacaktır.

Erdoğan eskiden bir toplumsal koalisyonun lideri olarak siyaset yapıyordu. Artık o, sürekli partner değiştiren bir uyumsuz gibi yaşamak zorunda...