BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63

İslamofobi

Tarihçilere göre İslamofobi anlayışı, Avrupa’da Güney Akdeniz ülkesi olan İspanya’nın Endülüs tarafından fethedilmesine kadar gitmektedir.

Tarihçilere göre İslamofobi anlayışı, Avrupa’da Güney Akdeniz ülkesi olan İspanya’nın Endülüs tarafından fethedilmesine kadar gitmektedir.


İslam korkusu anlamına gelen, batılıların ekseriyetle Hristiyan olan toplumların İslam Din’ine karşı önyargılı düşüncelerinden kaynaklanmaktadır.


İslam düşmanlığını tetikleyen 11 Eylül 2001 New York Dünya Ticaret Merkezi saldırılarından hemen sonra yoğun bir şekilde hissetirilen ve batılıların gündemde tutmaya devam ettikleri bu algı operasyonu, özellikle batılı aşırı sağcıları islama karşı bir araya getirip birleştiren bir durum halini almıştır.


Son yıllarda zaman zaman da olsa batılı ve aşırı sağ’a meyilli devlet yönetimlerinin İslamiyet inancına sahip kişilere ve islam ülkelerine karşı ırkçı söylemler hatta zarar verici hareketlerde bulunmakta ve sergilemektedirler.


Bunun en somut örneklerinden biri batılıların Suriye asıllı mültecilere olan tutumu ve ABD başkan adayı Donald Trump’ın ‘eğer başkan olursam ilk işim müslümanları ülkeye sokmamak’ dediğini, Amerikan Ana Yasasına görede suç olduğu bilinen bu söylemin de kendi kamuoyunda destek gördüğünü bilmekteyiz.

AA’nın haberine göre geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen ve ilk defa 250’ye yakın müslüman toplum liderlerinin bir araya gelip tüm müslüman aleminin rahatsızlığı olan islamofobi gerçeği tartışıldı.


Kısa adı TACS olan Türk Amerikan Kültür Toplumu yönetim kurulu üyelerinden uzun yıllardır ABD’de yaşayan, dünya devleri JP Morgan, Morgan Stanley, Lehman Brothers, New York Şehir Belediyesi gibi ülkeyi ve dünyayı yöneten özellikle finans sirketlerine teknoloji danışmanlığı yapmış olan Türk kökenli Amerikan vatandaşı Çetin Güzel’in ve ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi’nin öncülüğünde organize edilen ve 3 gün süren toplantıya, Türkiye başta olmak üzere dünyanın bir çok farklı ülkesinden gelen siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum örgütü liderleri İslamofobiye karşı mücadelede nasıl bir yol izlenebileceğine dair görüşlerini paylaştılar.

İslam dininin ana felsefelerinden biride Kur’an’daki ayetlerden de anlaşılacağı gibi, bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir derken diğer bir yandan da ,bir insana sahip çıkıp destek olmak, yaşamasına katkı da bulunmak tüm insanlığa yardım etmek gibidir açıklamasını yapar. Barış ve sakinliğe inanan insanlar sadece ve sadece bu dünyaya huzur barış ve sakinlik getirir.

Şimdi size soruyorum, bu felsefeyi kendine rehber edinmiş inançlı bir müslüman dan korkulur mu.?


https://twitter.com/iastoriaa