BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İslam'dan istismara idam önerisi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk istismarı konusunda Türkiye'nin idam cezasını yeniden tartışması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk istismarında idam cezasının tartışılması gerektiğini söyledi. Toplumdaki şiddet unsurunun arttığını anlatan Bakan İslam, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için devlet olarak gerekli önlemlerin alındığını bu konuda geçtiğimiz yıl önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlattı. Bakan İslam, çocuk istismarında Türkiye'nin bireye karşı işlenen suçlarda idam cezasını yeniden düşünmesi gerektiğini söyledi.

Ayşenur İslam, Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması" programı hakkında bilgiler veren İslam, yeni doğum yapan anne için mevcut programın yeterli görülmediğini söyledi. İlk 6 yılda anne ve babanın mümkün olduğunca çocuğuyla vakit geçirmesi gerektiğini anlatan İslam, yeni pakette tüm programın bu ilkeye göre düzenlendiğini ifade etti. Annenye doğum sonrası kısmi çalışma hakkı tanınacağını söyleyen İslam şöyle konuştu;

"Bu çalışmayı iki aşamalı olarak ele aldık. Bunlardan ilki, yarı zamanlı çalışmadır. Tüm ücretli, yarı zamanlı çalışma. Doğum yaptıktan sonra anne 16 hafta doğum iznini kullandı diyelim. Ondan sonra eğer arzu ederse, yarı zamanlı çalışmayı tercih edebilir. 2,4 ve 6 ay sürelerle, işini yarı zamanlı olarak sürdürebilir. Bu zaman zarfında anne tam ücret alır. Hem kamuda tam alır, hem özel sektörde tam olur. Nasıl tam alır diye sorarsanız, kamu da zaten devlet veriyor. Özel sektörde, çalıştığı süre boyunca işveren öder, izinli olduğu sürenin ücretini devlet öder.

"İDAM CEZASI TARTIŞILMALI"
 
Toplumdaki şiddet unsurunun arttığını anlatan Bakan İslam, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için devlet olarak gerekli önlemlerin alındığını, bu konuda düzenlemelerin devam edeceğini söyledi. İslam, çocuk istismarı konusunda idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı. 

İşte İslam'ın o sözleri;