BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL

İslam tarihinin en zor dönemi!

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İslam dünyasında yaşanan ayrılıkların doğrudan din ve mezhep ayrımından kaynaklanmadığını belirtti.

Abone ol

Görmez, "Yaşananlar daha çok işgallerden, sömürgelerden ve istibdatlardan sonra yaralı bilinçlerin ve ölümcül kimliklerin meydana getirdiği yanlış din anlayışlarından kaynaklandığını ifade etmek isterim. İnşallah Ramazan yeniden Müslümanlara kardeş olduklarını hatırlatır ve acılar içinde kıvranan İslam dünyasını içinde bulunduğu bu zor günleri ardında bırakması için vesile olur" dedi.

Bursa’ya bir dizi ziyarette bulunmak için gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu tarihi Valilik binasında ziyaret etti. Görmez, Ramazan’ın bütün İslam alemine huzur, barış, adalet, kalpler arasına merhamet getirmesini diledi.

 
KİMSE KİMSESİZ KALMASIN

"Ramazan ayında hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman" düşüncesini yaymaya çalıştıklarını belirten Prof.Dr. Görmez, "İstiyoruz ki kalabalıklar içinde hiç kimse yalnız kalmasın. Ramazan’ın o manevi ikliminde yalnızlığını ortadan kaldırsın. Herkesin yalnızlığını çare olalım. Ayrıca ülkemize sığınan mülteciler, soka çocukları, yetimler, kimsesizler var. İstiyoruz ki Ramazan’ın bu manevi ikliminde hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu sadece Ramazan’a özgü değil, bütün zamanlarda bu erdemler faziletler üzerinde durmamız lazım. Ramazan sadece oruç ayı değil. Bize sadece orucu, Kuran’ımızı getirmiyor, kaybettiğimiz büyük değerlerimiz getiriyor. Bize kendimizi yeniden getiriyor. Unuttuğumuz şeyleri hatırlatıyor. Kaybettiğimiz şeyleri bize yeniden bulduruyor. Bu vesile ile Bursa’daki tüm kardeşlerimizi bu kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

ALLAH ELE ALMAYI NASİP ETMESİN

Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe’yi ziyaret eden Mehmet Görmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlarda yeni cami yapımı ve onarımında büyük desteğinin olduğunu söyledi. İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirten Prof.Dr. Görmez, "Maalesef komşu ülkelerde, dost ve kardeş ülkelerde İslamiyet’in asla kabul etmediği çok büyük acılar yaşanıyor. Ama şunu bilmenizi isterim ki yaşananların hiç birisi doğrudan dinden ve mezhepten kaynaklanmıyor. Yaşananlar daha çok işgallerden, sömürgelerden ve istibdatlardan sonra yaralı bilinçlerin ve ölümcül kimliklerin meydana getirdiği yanlış din anlayışlarından kaynaklandığını ifade etmek isterim. İnşallah Ramazan yeniden Müslümanlara kardeş olduklarını hatırlatır ve acılar içinde kıvranan İslam dünyasını içinde bulunduğu bu zor günleri ardında bırakması için vesile olur" dedi.

Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Bursa kılıcı hediye etti. Görmez, "Allah ele almayı nasip etmesin" dedi.