BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

İŞKUR’dan 1 milyon öğrenciye destek

Türkiye İşKurumu (İŞKUR), Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve liseleri ziyaret ederek 1 milyon öğrenciye meslek seçiminde destek verecek.<br...

Abone ol

Türkiye İşKurumu (İŞKUR), Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve liseleri ziyaret ederek 1 milyon öğrenciye meslek seçiminde destek verecek.
İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve liseleri ziyaret ederek 1 milyon öğrenciye meslek seçiminde destek vereceklerini söyledi. Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı, yaptığı açıklamada Kurum tarafından bu yıl ikincisi hazırlanan ve 1 milyon adet basılan ’Meslek Seçimine Destek Dergisi’ni tüm ortaokul ve liselerde öğrencilerle paylaşacaklarını bildirdi. İŞKUR bünyesinde çalışan iş ve meslek danışmanlarının okulları ziyaret edeceğini kaydeden Yazıcı, "2013 yılında ilkini hazırladığımız ve 750 bin adet bastığımız Meslek Seçimine Destek Dergisi oldukça faydalı oldu. Yeni sayımızı da rehber öğretmenlerle düzenleyeceğimiz seminerlerle öğrencilerle paylaşacağız. Dergi, meslek seçimi aşamasında bulunan öğrencilere dikkat edilmesi gereken noktalar, kendini tanıma, çalışma hayatına ve iş görüşmelerine hazırlık, mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı konularında yardımcı olurken veliler içinde yol gösterici olacak" dedi.
Çocukların ve gençlerin kendi özellik ve yeteneklerini tanımamaları ve meslekleri iyi bilmemeleri nedeniyle çoğu zaman meslek seçiminde yanlış kararlar verdiklerine dikkat çeken Yazıcı, ’Meslek Seçimine Destek Dergisi’ ile öz güveni yüksek, farkındalığı gelişmiş bir gençliğin oluşmasına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.
(İHA)