BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

İskoç Blair neden müslüman oldu?

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan İskoç Gilciyrist, din olarak İslam'ı, isim olarak da Bilal'i seçti

Abone ol

Birleşik Krallık vatandaşı İskoç Blair Gilciyrist (69), 2 yıl önce yerleştiği Didim ilçesinde, yakından inceleme fırsatı bulduğu İslam'dan etkilenerek Müslüman oldu. 

Ülkesinden, yaz tatilini geçirmek için geldiği Didim'in güzelliklerine hayran kalarak 2 yıl önce Didim'e yerleşen İskoç Gilciyrist, Türk arkadaşları sayesinde daha önceden ilgi duyduğu İslam dinini yakından tanıdı. Didim'de geçirdiği günlerde İslam'ı tanıdıkça daha çok etkilenen Gilciyrist, Hazreti Muhammed'in doğumunun kutlandığı haftada Müslümanlığı seçti. 

Didim Müftüsü Mikail Polat eşliğinde Kelime-i Şahadet getiren Gilciyrist, "Blair" olan adı da resmen değiştirerek "Bilal" yaptı.  

ALKOL SORUNUMU DA BURADA İSLAMİYETLE AŞTIM

Müftülükteki töreninde Didim’deki arkadaşlarının yalnız bırakmadığı Gilciyrist, İslamiyetle ilk kez İskoçya'dayken, Suudi Arabistan’dan gelen bazı öğrenciler sayesinde tanıştığını ama asıl etkilenme sürecini Didim'de yaşadığını anlattı. 

Gilciyrist, Didim'deki Müslüman arkadaşlarının İslamiyeti yaşayışlarından ve onların huzurundan etkilendiğini dile getirerek, şunları söyledi: 

"Alkolle ilgili problemlerim vardı, Müslüman arkadaşlarımın tavsiyesiyle bu problemimi aştım. Burada yaşarken, insanların yaşayışları da beni çok etkiledi. Bizler gibi problemleri olmayan, her şeyden mutlu olan insanları görünce etkilendim. Camiye gidip namaz kılmaya başladım. Namaz kıldığım dönemlerde kendimde huzur hissettim. Böylece hiçbir baskı altında kalmadan, kendi irademle İslam dinini seçtim." 

Didim Müftüsü Polat, Gilciyrist'e İngilizce Kur'an-ı Kerim ile İslam dinini anlatan kitaplar hediye etti.