BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  GÜNCEL

İskenderun'da oylar yeniden sayılıyor!

YSK, MHP'nin itirazı üzerine Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde toplam 547 sandıkta kullanılan oy pusulalarını yeniden incelemeye başladı.

Abone ol

İskenderun'da oylar yeniden sayılıyor! AK Parti'nin kazandığı seçimlerde MHP adayı İbrahim Gül, bazı sandıklardaki oy pusulalarında MHP'nin logosunun bulunmaması nedeniyle itirazda bulundu. YSK'nın kararıyla birlikte İskenderun'da oyların yeniden sayılmasına başlandı.

164 bin 324 seçmenin kayıtlı olduğu İskenderun'da 30 Mart'ta yapılan seçimleri AK Parti 'nin adayı oyların 52 bin 833'ünü alarak İskenderun Belediye Başkanı seçilirken, CHP 'nin adayı Yusuf Hamit Civelek 49 bin 754, MHP 'nin adayı İbrahim Gül ise 32 bin 499 oy aldı. Seçim sırasında bazı sandıklardaki oy pusulalarında MHP'nin logosunun bulunmadığını öne süren İbrahim Gül, İlçe ve İl Seçim Kurulu'na yapılan itirazın reddedilmesi üzerine YSK'ya itiraz edildi.

OYLARIN İNCELENMESİNE BAŞLANDI

YSK, İbrahim Gül'ü itirazın da haklı bularak 547 sandıkta kullanılan belediye başkanlığı oy pusulalarının incelenmesine karar verdi ve bu kararı İl Seçim Kurulu aracılığıyla 1 ve 2 Nolu İlçe Seçim Kurulu'na bildirdi. YSK'nın bu kararı üzerine İlçe Seçim Kurulları, oy pusulalarının bulunduğu çuvalları açarak pusulalarda MHP'nin logosunun bulunup bulunmadığını incelemeye başladı.

İncelemenin sonucunu bekleyen İbrahim Gül, itirazlarında haklı olduklarını tutanakla sabit olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bazı sandıklarda oy pusulalarında MHP logosunun bulunmadığını tespit ettikten sonra İlçe Seçim Kurulu'na durumu bildirdik ve onlar, tespit edilen tüm sandıklar için tutanak tutmaya gerek olmadığını, 1 sandık için hazırlanacak tutanağın itiraz için yeterli olduğunu söylediler. Biz de bunun üzerine 1 sandıkta tutanak tutup itiraz ettik fakat itirazımız İlçe ve İl Seçim Kurulları'nca reddedilince YSK'ya başvurduk. YSK da İskenderun'da seçimde oy kullanılan sandıkların tamamını kontrolünün yapılmasına karar verdi. Yani bütün sandıklarda belediye başkanlığı oy pusulalarında MHP'nin logosunun, isminin bulunup bulunmadığına bakılacak."