BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

İşkenceyi sosyal medyada yayınladı sonrası korkunç

Eşi ve yakınlarından şiddet gördüğünü söyleyen genç kadın önce sosyal medya hesabından fotoğraflar yayınladı ardından ise ilaç içerek intihar etti.

Abone ol

29 yaşındaki genç kadın yaşadıklarına dayanamadı. Eşi ve ailesinden şiddet gördüğü fotoğrafları ve yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan Fatma Sarıaslan Görgülü ilaç içerek intihar etti.

İZMİR Bornova'da eşi ve yakınlarının şiddet uyguladığı 29 yaşındaki Fatma Sarıaslan Görgülü, uğradığı işkencenin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak, neler yaptıklarını bir bir anlattı.

Eşinden boşanmak için dava açan genç kadın bir süre sonra da yaşadıklarını daha fazla kaldıramayarak intihar etti. Olanların ardından genç kadına şiddet uygulayan eşinin dayısı ve kızı yargılanmaya başladı ancak savcılık eşi hakkında dava açmadı. Genç kadının ailesi, ölüme sürüklemekle suçladıkları koca hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulundu. Suçlanan koca ise mağdurun kendisi olduğunu söyleyerek kendini savundu.

 İzmir Bornova'da 29 yaşındaki Fatma Sarıaslan, eşi Harun Görgülü ile yakınlarından şiddet gördüğünü açıklayarak, uğradığı işkencenin fotoğraflarını Facebook'tan paylaştı ve 7 Nisan'da ilaç içerek intihar etti.

Paylaştığı fotoğraflarda vücudundaki işkence izleri net bir şekilde görülen Sarıaslan, Facebook mesajına, "Belki herkes bu boşanmada beni suçlayacak. Ama Harun'un dayısı ve kızı beni döverken Harun kollarımı tutup güya beni savunurken, darp raporu almamam için beni tehdit etti. 'Merdivenden düştüm diyeceksin' dedi. 'Eğer şikayet edersen boşarım seni' dedi. Bu saatten sonra bugün itibariyle Harun denen şahıs ne oğlumun, ne de benim hayatımda yok. Artık bu konu hakkında konuşmak istemiyorum... Yorum size kalmış" yazdı.

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Genç kadının intiharının ardından ailesi, eşi Harun Görgülü'yü suçladı. Suçlanan koca ise, "O çiçektir, annedir. Eşim çok sinirli bir yapıya sahipti. Eğer ona bir kez bile elimi kaldırdıysam ellerim kopsun. Eşim kavga çıkacağını bile bile yakınlarımın evine gitti. Orada kuzenimin çektiği saçları koptu. Vücudu hassastı, kavgayı ayırmak istediğimiz sırada kollarını sıkınca da morluklar oldu" diye kendini savundu.

Şiddetle suçlanan koca hakkındaki suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi. Ancak Fatma Sarıaslan'a şiddet uygulamakla suçlananlardan eşinin dayısı İsmail Hakkın İnce ile kızı Fatma İnce Manisa'daki Kırkağaç Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Bu dava sürerken şiddet gördükten sonra intihar eden genç kadının ailesi, eşi Harun Görgülü hakkında ölüme sebebiyet vermekten Kırkağaç Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Bu gelişme üzerine, eşinin intiharıyla asıl kendisinin mağdur olduğunu, çocuklarıyla ortada kaldığını söyleyen Harun Görgülü de, dayısı İsmail Hakkı İnce ve kuzeni Fatma İnce hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu duruma tepki gösteren Fatma Sarıaslan Görgülü'nün ailesi, hukuk mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.