BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,55
HABER /  GÜNCEL

Işık Koşaner 5 yıl sonra ilk kez istifasının asıl sebebini açıkladı

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'i dinledi. Koşaner 5 yıl sonra ilk kez konuştu ve istifasının asıl sebebini açıkladı.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, terör örgütü FETÖ ile ilgili bildiklerini anlattı. 'Herkes biliyordu' diyen Işık Paşa, Kozmik odayla ilgili vahim bir durumu da açıklıkla söyledi. Işık Koşaner 5 yıl sonra istifasıyla ilgili asıl gerçeği de açıkladı.

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'i dinledi.

5 yıl sonra ilk kez konuşan Işık Paşa lafı dolandırmadan şunları söyledi;

 HERKES BİLİYORDU

-Örgütün güçlü mali kaymakları olduğu biliniyordu. Herkes biliyordu ki örgüt kendine yandaş nesil yetiştirmeye çalışıyordu. Takip ediyorsun ama yapacak bir şey yok.

KOZMİK ODAYLA İLGİLİ ŞOK GERÇEK! Koşaner, kozmik odanın aranmasına ilişkin soruya, "Seferberlik Tetkik Kurulu'nda herhangi bir işgal durumunda hangi subayların nerede görev yapacağına dair bilgiler sızdı" yanıtını verdi.

15 TEMMUZ GİBİSİNİ TAHMİN ETMİYORDUK!
-Yapacağımız şey, bildiğiniz kadarıyla yetkili makamları bilgilendirmekti. Ancak olayların nihai aracının olduğundan hiç şüphemiz yoktu. 15 Temmuz gibi olay olacağını tahmin etmiyorduk"

YAŞ'TA ATMAMIZ ENGELLENDİ
-Yüksek Askeri Şura kararları ile personel atılması çeşitli şekillerde yanlış yorumlanarak, bazı basın tarafından halkımıza yanlış anlatılarak, 'namaz kılan atılıyor, içki içmeyen atılıyor' gibi propaganda yapılarak Yüksek Askeri Şura'daki faaliyetlerimiz engellenmeye çalışıldı.

-Yetkili makamlar bundan etkilendikleri için bu faaliyetlerimize şerh koyma, böyle şahısların Silahlı Kuvvetler dışına çıkarılmasını önlemeye çalıştılar. Son 8-9 yıldır bu şekilde Silahlı Kuvvetler kendini koruyamaz duruma geldi".

genelkurmay eski başkanı ışık koşaner kimdir
İSTİFASIYLA İLGİLİ ASIL GERÇEĞİ AÇIKLADI :  Işık Koşaner Paşa Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla hapse atılan TSK mensuplarının FETÖ örgütü tarafından tasfiyesinin YAŞ'ta yapılmak istendiğini söyledi. Koşaner Paşa istifasının asıl sebebini de 5 yıl sonra şu sözlerle anlattı : 'YAŞ'ta 'emekli et' diyeceklerdi. İleride başımıza gelecek felaketin atılacağı günlere ortak olmuş olacaktık. Mümkün değil buna ortak olamazdık. Ortak olmadım ama izah etmekte de başarılı olduğumu pek söyleyemeyeceğim. Biz asker olarak emir verdiğimiz zaman personelimiz koşarak ölüme gidiyor, ölüyor. Ben de onun hakkını ölümüne korumak zorundayım. YAŞ kararlarında bunların hepsini bana attıracaklardı. Bu mümtün değil. Yaptığım zaman bu suça ortak olacaktım." 

'BAVUL DOLUSU BELGE VERİLMESİ İLE BAŞLADI'

-20 Ocak 210 tarihinde gazetede yer alan haber üzerine bir gazetecinin savcıya bavul dolusu belge vermesi ile başladı. Silahlı Kuvvetleri karalamak için yığınla kampanya başlatıldı.

-"Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast gibi daha birçok benzeri neye dayandığı daha sonra ortaya çıkan davaların bir planın parçası olduğu ayan beyan tarafımızdan hissedilmekte ve anlaşılmaktaydı"

BİZİM CAMİMİZ VAR
- "Harp Okulu'nun bahçesinde bizim camimiz var. Herkes, harp okulu talebesi dahil, varsa zamanı gider rahatça namazını kılar, gelir. Bizim konuya yaklaşımımız böyledir".

AMAÇ TSK'NIN İTİBARINI KARALAMAKTI
-"Amaçları tek Silahlı Kuvvetler'in itibarını sarsmak ve istedikleri personeli Silahlı Kuvvetler'den uzaklaştırmaktı. Suçlanan personelimizin suçlu olmadığını biliyorduk. 40-45 yıldır bu kurumun içinde olan bir insan, kimin suçlu kimin suçlu olmadığını bilir. Ancak konular yargıya intikal ettiği için 'Yargıya müdahale ediliyor' denilmesin diye size sesimizi yükseltmedik.

ışık koşaner kimdir neden istifa etti genelkurmay başkanı

BİR EMİRLE ASKERİMİZ ÖLÜME GİDİYOR
- "Büyük bir general, subay, astsubay kitlesi yok yere hapisteydi. Mahkeme görevini yapmıyordu. TSK'ya mesaj veriliyordu. Kamuoyu nezdinde aşağılamak ve kadrolarımızı boşaltmak. Biz asker olarak emir verdiğimiz zaman personelimiz koşarak ölüme gidiyor. Ben de onun hakkını korumak zorundayım"

- "Cemaatçi yapılanmanın nasıl kendini gizlediğini yıllar sonra daha iyi görüyoruz. En yüksek makamların bile burnunun dibine kadar girmişler, haberimiz olmamış. Kolay iş değil. Öyle hemen ortaya çıkarılabilecek bir olay değil".