BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'ten kaçan 400 ezidi Batman'da

Türkiye'ye sığınan Ezidiler'den 400'ü, bugün sabah saatlerinde Batman'a getirilerek Ahmet Kaya Halk Evi'ne yerleştirildi.

Abone ol
Şengal (Sincar) bölgesinden Batman'a bugün sabah saatlerinde gelen 400 Ezidi, Batman Belediyesi'ne ait Ahmet Kaya Halk Evi'ne yerleştirildi.

Huzur Mahallesi'ndeki halk evine sığmayan Ezidiler için belediye tarafından çadır kuruldu. Doktor kontrolünden geçen Ezidiler, yorgun bir halde parkta önce dinlendi. Yemek ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan Ezidiler, önümüzdeki günlerde Beşiri İlçesi'ne bağlı Ezidi köylerine götürülecek.

Zorlu bir yolculuğu geride bıraktıklarını belirten Ezidiler'den Xalat Tahar, yaşadıkları trajediyi detaylarıyla anlatarak, "Şengal bölgesindeki saldırılar devam edince, ailemizi korumak için yollara düştük. Saatlerce süren zorlu yürüyüşün ardından Zaho'ya ulaştık. Daha sonra dağ yolunu tercih edip Şırnak-Roboski Köyü'ne geldik. Yolda büyük zorluklar çektik. Bizlerle yolculuk yapan bir Ezidi yakınımız yolda yaşamını yitirdi" dedi.

Ezidilerden Kıco Hasan ise yolculuk sırasında insanların kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade ederek, "Sınırda araçlara bindirilip Batman'a geldik. Çocuklarımız ve bizler yorgunuz. Her şeyimizi orada bıraktık. Yol boyunca insanlar yardımımıza koştu. Şimdi kalabalık bir ortamdayız. Allah böyle bir acıyı ve göçü kimseye yaşatmasın" diye konuştu.

Batman Belediyesi sağlık ekipleri, yaşlı Ezidi ve çocukları sağlık kontrolünden geçirerek, günlük ihtiyaçlarını karşıladı.