BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'ten İstanbul'dan cihat çağrısı!

IŞİD'e yakın olduğu iddia edilen bir grup Ramazan bayramı namazında bir araya gelip, militanlara övgüler yağdırdı.

Abone ol
Sosyal medyada IŞİD'e yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlanan videoyu tartışıyor. İddialara göre Irak ve Suriye'de katliam yapan IŞİD'in İstanbul'daki taraftarları Ramazan bayramı sonrası cihat çağrısı yaptı.

IŞİD'e yakın olduğu belirtilen bir haber sitesi, Ramazan bayramı sonrası çekilen bir videoyu yayınladı. Sosyal medyada bir hayli tartışmalara neden olan videoda, İstanbul'da IŞİD'e yakınlığıyla bilinen grup, namaz sonrası okunan hutbede cihat ilan etti.

"ONLARIN ATIŞINI İSABETE ULAŞTIR"
 
Kılınan bayram namazının ardından vaaz cihad çağrısı yaptı. Vaiz,  "Bizi hakkıyla cihad yolunda savaşlardan eylesin. Allah'ım cihad eden ve sabreden mücahidlere yardım et, onları zafere ulaştır. Onların atışlarını isabete ulaştır" dedi.

25390318.jpg 
 
ÖRGÜTE ÖVGÜ DOLU SÖZLER 
 
IŞİD'in 'bayramlaşma' töreninde eli kanlı terör örgütünün lideri Bağdadi'den övgü dolu sözlerle bahsediliyor. İstanbul Ömerli'deki bir piknik alanında çekildiği ifade edilen görüntülerde Müslümanlara cihad çağrıları da yapıldı.
 
'Bayramlaşma töreni' olarak lanse edilen buluşmada yapılan konuşmada, "Bizi hakkıyla cihad yolunda savaşlardan eylesin. Allah'ım cihad eden ve sabreden mücahidlere yardım et, onları zafere ulaştır. Onların atışlarını isabete ulaştır" ifadeleri dikkat çekiyor.
 
Haberin yayınlandığı ve IŞİD'e yakınlığıyla bilinen sitede ise "İstanbullu Müslümanlar 2014/1435 Ramazan bayramı namazını düzenlenen bir organizasyonla hep birlikte eda etme imkanı buldular" ifadeleri kullanıldı.