BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.431,93
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'liler yangın çıkardı İstanbul faciadan döndü!

İstanbul Bayrampaşa'daki Forum AVM otoparkında bomba yüklü araç ve motosiklet bulundu. İki IŞİD hücresi çökertilirken, IŞİD'lileri Cuma günü Arnavutköy ve Esenyurt'ta bomba yaparken çıkardıkları iki yangın ele verdi.

Abone ol

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Forum İstanbul AVM otoparkındaki şüpheli araç fünye ile patlatıldı. Araç bomba yüklü çıktı. Aynı AVM'de bir de bombalı motosiklet bulundu. 

Bayrampaşa'da otogar yakınlarında alışveriş merkezinin otoparkındaki şüpheli aracın bir süredir takip edilen IŞİD terör örgütü üyesi iki kişiye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine çevre güvenliği alan polis ekipleri, araçta bomba ve silah incelemesi yaptı. Yapılan incelemelerin ardından şüpheli araç bomba imha uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde fünyeyle patlatıldı. 

AYNI OTOPARKTA MOTOSİKLET DE BULUNDU

Araçta yüklü miktarda bomba olduğu belirtilirken, Terörle Mücadele ekipleri, otoparkta yaptıkları aramada IŞİD üyelerine ait bir de motosiklet buldu. Ardından operasyona başlayan TEM ekipleri IŞİD ilintili 4 kişiyi gözaltına aldı. 

CUMA GÜNÜ ÇIKAN 2 YANGIN SONRASI ALARM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklada, IŞİD üyelerinin Arnavutköy ve Esenyurt'taki evlerde bomba yapmaya çalışırken, iki adreste de yangın çıkardıkları ve itfaiye ile polis gelmeden evlerden kaçtıkları belirtildi. Açıklamada iki evde de bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, metal bilye, çivi, vida, uzaktan kumanda ve motor, elektronik devre, kablo, pil ve vb. malzemeler bulunduğu bildirildi.

İKİ IŞİD HÜCRESİ ÇÖKERTİLDİ 4 IŞİD'Lİ GÖZALTINDA

İzmir'de büyük IŞİD operasyonu! Kadınlar da var...

 O iki evi kullanan IŞİD üyelerinin izinin sürülmeye başlandığı belirtilen açıklamada, ...şahıslara ait 1 adet araç ve motosikletin Bayrampaşa ilçesindeki bir alış veriş merkezinin açık otoparkında olduğu tespit edilmiş, araçlarla birlikte DEAŞ terör örgütü üyesi biri yaralı olmak üzere 4 şahıs 28.10.2017 günü saat: 16.00 sıralarında yakalanmış 2 hücre çökertilmiştir." denildi. 

O ARAÇ VE MOTOSİKLETTEN NELER ÇIKTI? 

Açıklamada araç ve motosiklette bulunanlar şöyle özetlendi: "Araç içerisinde ve motosiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir....”