BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.480,13
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'le savaşmak için İstanbul'dan 35 otobüs kalktı

Kadıköy’den otobüsle Suruç’a gitmek isteyen Halkların Demokrasi Partisi (HDP) üyesi bir grup ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

Grubun yürümesine izin vermeyen polise tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Savaş mı istiyorsunuz. İç savaş mı istiyorsunuz." diye bağırdı.

IŞİD’in saldırılarından kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyelilere destek vermek için Kadıköy’den Suruç’a hareket etmek isteyen HDP’li bir grup ile polis arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın ardından grup otobüslerle Suruç’a hareket etti.

HDP’li bir grup Kadıköy Eski Salı Pazarı’nda IŞİD’in saldırılarından kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyelilere destek vermek amacıyla Şanlıurfa’nın ilçesi Suruç’a gitmek için bir araya geldi. Kuşdili Caddesi üzerinde bulunan otobüse kadar yürümek isteyen gruba polisin engel olması üzerine tartışma çıktı. Çevik kuvvet ekipleri yolu keserek grubun yürümesine izin vermezken, grubun başında bulunan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, bir süre polisle tartıştı. 

İÇ SAVAŞ MI İSTİYORSUNUZ?

Polisin ortamı bilerek gerdiğini iddia eden Yüksekdağ, "Neye dayanarak bizi engelliyorsunuz? Hangi yasaya göre yapıyorsunuz? Dayandığınız bir hukuk bile yok. Her şeyi paspas yaptınız. Sorumlu davranın. Bu memlekette iç savaş mı istiyorsunuz? Böyle bir haramilik olamaz. Savaş mı istiyorsunuz?" diye bağırdı.

ÖZGÜRLÜK YOLCULUĞU

Yüksekdağ ve beraberindekiler, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. İstanbul’dan 35 otobüsle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine destek amaçlı gideceklerini ifade eden Yüksekdağ, “Bugün bir yolculuğa çıkmak için bir araya geldik. Bu yolculuk bir özgürlük yolculuğu, insanlık değerleri için direniş yolculuğu, bu yolculuk dayanışmanın ve Rojava’daki o büyük insanlık davasını sahiplenmenin yolculuğudur” dedi.

Suriye’den Türkiye’ye gelenlere destek vermek için yola çıktıklarını belirten Yüksekdağ, “Bugün Kobani’de gerçekleştirilen direnişe sahip çıkmak bütün dünya halklarının, dünya kamuoyunun aslında birinci görevi. Bugün buradaki dayanışmayı bütün dünya kamuoyunun ve insanlık değerlerinden anlayan, anladığını söyleyen bütün kesimlerin göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından HDP’liler Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine uğurlandı.