BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'le mücadele için Japonya'dan mali yardım

Japon hükümeti aşırı uçlardaki İslamcı örgütlere karşı mücadeleye yardım için 15,5 milyon dolar tutarında kalkınma yardımı yapılacağını duyurdu.

Abone ol

Japon hükümeti radikal İslamcı örgütlere karşı verilen mücadeleye destek amacıyla 15,5 milyon dolar tutarında kalkınma yardımı yapılacağını duyurdu.

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida bu paranın Orta Doğu ve Afrika'da, IŞİD ve diğer gruplarca yürütülen teröre karşı mücadele çabaları için harcanacağını kaydetti. Yapılacak mali katkı, bakan Kişida'nın Ocak ayında vaat ettiği miktarın iki katı.

Geçen ay IŞİD, Suriye'de iki Japon rehineyi öldürmüştü.

Japon rehine bunalımından hemen önce Başbakan Şinzo Abe, Irak ve Suriye'de geniş alanları kontrol altına almış olan IŞİD ile mücadele eden ülkelere 200 milyon dolar tutarında, askeri olmayan yardım sağlanacağını açıklamıştı.

Uluslararası örgütler kanalıyla yapılacak yeni yardımın Perşembe günü Washington'da yapılacak toplantıda açıklanması bekleniyor.

Tokyo hükümeti, iki Japon rehinenin öldürülmesine dek IŞİD'in doğrudan tehdit ülkelerden biri değilken, bu olayın yarattığı şoku hala atlatamadı. Bu nedenle 2020 Tokyo Olimpiyatları dikkate alınarak terörle mücadele önlemleri gözden geçiriliyor.