BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,78
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'le Fetih Ordusu sınırda çatışıyor!

IŞİD militanları ile El Nusra'nın öncülük ettiği Fetih Ordusu arasında aralıklarla çatışmalar meydana geliyor.

Abone ol

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde IŞİD militanları ile El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra cephesinin öncülük ettiği Fetih Ordusu arasında aralıklarla çatışmalar meydana geliyor. Çatışmalar nedeniyle tedirgin olan bazı Suriyeliler, Türkiye sınırına yakın noktalara çadır kurdu.

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki El Rai bölgesinde IŞİD militanları ile cihatçı muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu arasında son günlerde yaşanan çatışmalar aralıklarla devam ediyor.

Özellikle geceleri yoğunlaşan çatışmaların ardından tedirgin olan bazı Suriyeliler, araçlarıyla geldikleri Türkiye sınırına yakın noktalarda çadır kurarak buraya yerleşti. Cihatçı muhaliflerin çatıştığı IŞİD militanlarının mevzileri; koalisyon ülkelerinin savaş uçakları ile Kilis sınırında konuşlu Fırtına obüsleri tarafından da zaman zaman hedef alınıyor.

Sınırda yaşanan hareketliliğin ardından güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Güvenlik duvarının da bulunduğu bölgede zırhlı araçlarla yoğun önlem alan askerler, sınır hattında da kaçak geçişlerin önlenmesine yönelik sık sık devriye görevi yapıyor.