BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in yaptığı en büyük katliam!

Irak ve Suriye'de vahşi katliamlar yapan IŞİD, en büyük katliamı ülkede bulunan nadir el yazması 100 binden fazla kitabı yakarak yaptı.

Abone ol

Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD, herbiri nadir ve el yazması 100 binden fazla kitabı yaktı. Yakılan kitapların kopyaları olmadığı için büyük bir kültür ve bilgi hazinesi yok edildi.

Arapça yayın yapan Londra merkezli Elaph gazetesi, Irak Şam İslam Devleti’nin bugüne dek 100 binden fazla kitap ve nadir el yazmasını yok ettiği iddiasında bulundu.

Elaph, iddiasını Irak'ın Anbar vilayetindeki meclis üyesi Amal Fahadway'e dayandırdı.

MUSUL'DA KÜTÜPHANE BOMBALADILAR

Öte yandan, IŞİD geçtiğimiz günlerde Musul'un doğusundaki Feyseliye'de bulunan halk kütüphanesini hedef alan bombalı bir saldırı düzenledi. Kütüphanenin yöneticisi Ganim El Taan, kütüphanede 8 bine yakın kültürel, tarih konulu, felsefi, bilimsel ve şiir kitapları olduğunu söyledi.

Yahoo Finance'ye konuşan kütüphane müdürü Ganim El Taan, IŞİD militanlarının kütüphaneyi ev yapımı bombalarla yerle bir ettiğini belirttti. Şehrin ileri gelenlerinin kütüphanenin yıkılmaması yönündeki ikna çabalarının sonuçsuz kaldığını söyledi.

1921 yılında kurulan kütüphane özellikle 18. yüzyıldan kalan el yazmaları koleksiyonuyla ünlüydü.