BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.435,46
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in polisi 'kaçırıldı'

Suriye'de IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerde görev yapan ve Şeriat kurallarını uyguladığını savunan polisler kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Hisbah olarak da adlandırılan IŞİD polisinin Mayadin şehrindeki liderinin de öldürüldüğü iddia ediliyor.

Abone ol

Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ele geçirdiği bölgelerde görev yapan ve Şeriat kurallarını uyguladığını savunan polisler kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Suriye'deki Beşar Esad rejimi muhaliflerine yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Hisbah olarak da adlandırılan IŞİD polisinin Mayadin şehrindeki liderinin de öldürüldüğünü iddia ediliyor.

Gözlemevi'nin başkanı Rami Abdülrahman Fransız haber ajansı AFP'ye kaç IŞİD polisinin kaçırıldığının ise net olmadığını söylüyor ve "Şeriat polise karşı giderek artan bir tepki var. Sokaklarda insanları tartaklıyorlar ve sebebsiz yere gözaltına alıyorlar. İnsanlar sadece sigara içtiği için hakarete uğruyor" diyor.

IŞİD polisinin, örgütün ele geçrdiği yerleşim yerlerindeki marketlere girip tütün ürünlerini topluca imha ettiği ve sokakta sigara içenleri cezalandırdığı biliniyor.

Mayadin şehrinde öldüğüldüğü savunulan IŞİD polisi liderine önce işgence edildiği ardından da başının kesildiği belirtiliyor.

Kesik başın ağzına da bir sigara konulduğu iddiaları var.

IŞİD hâlâ hem Suriye'de hem de Irak'ta geniş bölgeleri kontrolü altında tutmaya devam ediyor.