BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.420,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in 'kıyamet bilgisayarı'ndaki kara veba

IŞİD kara veba gibi bir virüse sahip, ele geçirilen bir bilgisayardaki planlar dehşete düşürdü.

Abone ol

Irak ve Suriye’de terör estiren radikal İslamcı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden bir militana ait ve içinde kara veba virüsüyle kimyasal silah geliştirmeye yönelik planları içeren bir bilgisayar bulundu.

Foreign Policy muhabirleri Harald Doornbos ve Jenan Moussa, IŞİD’in ‘kıyamet bilgisayarı’na, Antakya’da görüştükleri Suriyeli muhalif komutan Ebu Ali sayesinde ulaştı. Habere göre Ebu Ali, bilgisayarı Suriye sınırındaki İdlip’te, IŞİD militanlarının bir sığınağında ele geçirdiklerini gururlanarak anlattı.

KARA VEBA VİRÜSÜ

Foreign Policy muhabirleri, Ebu Ali’nin daha önce hiç açmadıklarını öne sürdüğü bilgisayarda, IŞİD’e ait klasik propaganda metinleri ve El Kaide lideri Usame Bin Ladin’e ait videoların yanı sıra kara veba virüsü içeren kimyasal silah planları buldu. 19 sayfalık metinde, kara vebanın fareler üzerinde denemesine yönelik talimatlar da yer alıyor.

VİRÜSLÜ EL BOMBALARI PLANI

‘Çalışma’da kimyasal silahın kullanılacağı en iyi yöntemin havalandırma sistemleri olduğu savunuluyor, “Virüslü küçük el bombaları kullanın ve metro, stadyum, alışveriş merkezi gibi yerlere atın. Aynı zamanda intihar saldırılarında da kullanılabilir” gibi ifadeler yer alıyor.

Dosyada, Suudi kökenli vaiz Nasir al-Fahd’nin kimyasal silah kullanımını aklayan bir fetvası da bulunuyor.

BİLGİSAYAR TUNUSLU BİR ÖĞRENCİNİN

Foreign Policy muhabiri, izini sürdüğü bilgisayarın sahibi militanın IŞİD’e katılan Tunuslu bir fizik – kimya öğrencisi olduğunu tespit etti. Muhammed S. isimli militanın Tunus’ta kaydının bulunduğu üniversiteyse, öğrencinin okulla 2011′den beri ilişkisinin kalmadığını açıkladı.