BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in kalbinde Kobani sendromu!

IŞİD’in Kobani sonrası sendromu: İntihar bombacısı ‘kıtlığı’ çekiyorlar

Abone ol

Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani’de ağır yenilgi alan IŞİD’in verdiği kayıpların ardından intihar bombacısı bulmakta zorluk çektiği, elinde olanların da ordudan kaçtığı iddia edildi.

IŞİD'in kalbi sayılan Rakka kentinde hayatlarını tehlikeye atarak habercilik yapan ve IŞİD vahşetini anlatan ‘Rakka Sessizce Katlediliyor‘ (Raqqa is being slaughtered silently) grubunun geçtiği bilgilere göre terör örgütü içinde tansiyon ve gerginlik had safhada.

YPG, Peşmerge ve koalisyon güçlerinin Kobani’den temizlediği IŞİD’in aldığı en ağır yenilginin ardından intihar bombacısı bulmakta sıkıntı çektiği kaydedildi.

Ordudan kaçıyorlar

Birçok intihar bombacısı Kobani’de ölen IŞİD’in elinde bulunan cihatçıları da kaybettiği öne sürüldü. Başta intihar bombacıları olmak üzere savaşçıların ordudan kaçtığı, bu nedenle Suriye içinde birçok yolun örgüt tarafından tutulduğu belirtildi. Yakalanan ‘kaçaklar’ın öldürüleceği de ifade edildi.

Kobani korkusu büyük rol oynadı

Rakka Sessizce Katlediliyor grubundan Abu Muhammed bu iddiaları IŞİD’in içinden bir komutanın da doğruladığını belirtirken, örgütün şu anda Rakka’daki bir eğitim merkezinde yabancı savaşçıları yeni intihar bombacıları olarak yetiştirdiğini ifade etti.

Muhammed, Kobani’de alınan yenilginin özellikle yerli IŞİD askerlerinde büyük bir korku yarattığını ve bu nedenle de örgütün savaş deneyimi olmayan yabancı askerleri intihar bombacısı olarak kullanacağını söyledi.