BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in kaçırdığı asker için MİT operasyonu! FLAŞ

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilen astsubay Özgür Örs'ün MİT operasyonu ile yurda getirildiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayın yurda getirildiğini bildirdi. Davutoğlu'nun açıklamasında kayıp askerin MİT operasyonu ile yurda getirildiği duyuruldu.

Başbakan Davutoğlu, Twitter hesabından, Suriye sınırında görev yapan bir astsubaydan haber alınamamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, açıklamasında, "Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı az önce ülkemize getirdik. MİT'in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın" ifadesini kullandı.

untitled-2.20150105195148.gif

MİT'İN OPERASYON İÇİN HAREKETE GEÇTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Kilis'te IŞİD militanlarınca kaçırıldığı sanılan astsubay Özgür Örs için MİT'in de devreye girdiği ve sınır ötesi bir kurtarma operasyonunun da gündeme gelebileceği öne sürülmüştü.

Kilis’te kaçak geçişleri engellemek isterken sınırı geçtiği belirtilen ve kendisinden beş gündür haber alınamayan Kilis Öncü Hudut Karakolu komutanı Özgür Örs’ün IŞİD’in elinde olduğu iddia edilmişti. Suriye sınırının karşısında bulunan Kilis’in Öncü Sınır Karakolu Komutanı Özgür Örs’ten geçen perşembe gününden beri haber alınamadığı ortaya çıkmış, Örs’ün kaçak geçişleri engellemek isterken sınırı geçtiği ve kaçırıldığı öne sürülmüştü. Örs’ü IŞİD militanlarının kaçırdığı tahmin ediliyordu.