BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

IŞİD son durum Dünya basını Türkiye sınırına toplandı!

IŞİD son durum haberlerine göre örgüt salıverilmesi için infazlar yaptığı kadın için Türkiye sınırına randevu verdi Dünya basını sınıra yığıldı!

Abone ol

IŞİD'in Japon rehineye karşılık Sacide el Rişavi'nin takası için Türkiye sınırını seçmesi üzerine tüm dünyanın gözü Akçakale Sınır Kapısı'na çevrildi.

IŞİD uğruna 2 Japon gazeteci ve bir İsrailli pilotu rehin aldığı salıverilmesi için defalarca tehditler savurduğu kadın için Türkiye sınırına randevu verdi! Peki IŞİD bu kadın için neden bu kadar uğraşıyor? İddialara göre bu kadın IŞİD lideri Bağdadi'nin kız kardeşi...

IŞİD terör örgütü, Japon rehine Kenji Goto'nun sesinden olduğu iddia edilen bir video mesajıyla ültimatom yayınladı. Sesin Goto'ya ait olduğu kesinleştirilemeyen mesajda rehine tehdit cümleleri okuyor.

ekran-resmi-2015-01-29-16.23.08.png

ekran-resmi-2015-01-29-16.23.01.png
TAKAS İÇİN TÜRKİYE SINIRINA RANDEVU VERDİ

Buna göre IŞİD, Ürdün'de tutuklu bulunan Sacide el Rişavi'nin gün batımına kadar teslim edilmesini istiyor. Örgütün teslim için randevu verdiği yer ise Türkiye sınırı.

ekran-resmi-2015-01-29-16.22.44.png 

ekran-resmi-2015-01-29-11.51.12.pngBEKLEYİŞ SÜRÜYOR

IŞİD'in rehin aldığı Japon gazeteci Kenji Goto'nun serbest bırakılacağı söylentilerin ardından, Türkiye'ye getirilebileceği ihtimaline karşılık Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'nda bekleyiş sürüyor.

Dün gece geç saatlerine kadar Akçakale Sınır Kapısında bekleyen, ancak bir sonuca ulaşamayan gazeteciler, sabah saatlerinden itibaren yeniden aynı noktada beklemeye başladı.

ÇOK SAYIDA YERLİ VE YABANCI BASIN SINIRDA BEKLİYOR

Çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci, sınır hattında Japon meslektaşlarının serbest bırakılmasını bekliyor.

ekran-resmi-2015-01-29-16.23.18.png
BAŞBAKAN MECLİSTE KONUŞTU, "BU AŞAĞILIK HAREKET AFFEDİLEMEZ" DEDİ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise mecliste yaptığı konuşmada terörü lanetledi ve vatandaşlarının kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi:
 
" IŞİD bu terör eylemiyle sivilleri hedef alıyor. Bu aşağılık hareket kesinlikle affedilemez. Bu tarz eylemleri şiddetle kınıyorum."


ekran-resmi-2015-01-29-11.50.47.png
 MİLİTAN SERBEST BIRAKILMAZSA REHİNEYİ ÖLDÜRECEK

IŞİD Ürdün'de tutuklu bulunan militan Rişavi'nin serbest bırakılmaması durumunda ise Ürdünlü rehine Muaz el-Kesasibe'yi öldürmekle tehdit ediyor.

GAZETECİLER SINIR KAPISINDA BEKLİYOR

IŞİD'in elindeki iki rehinenin serbest bırakılacağı yönündeki bilgi üzerine çoğunluğu Japonlardan oluşan gazetecilerin, Akçakale Gümrük Kapısı önündeki bekleyişi ise sürüyor.

GİZEMLİ KADIN SONUNDA SERBEST Mİ KALIYOR?

Ortadoğu'yu kana bulayan IŞİD'in ısrarla salıverilmesini istediği gizemli kadın, sonunda serbest kalacak mı? IŞİD'in 'hapisteki kız kardeş' olarak tanımladığı Sacide er-Rishawi'nin kim olduğu ise gizemini koruyor. Ürdün Başbakan Yardımcısı Marwan Muasher, er-Rishawi'nin Irak El Kaidesi'nin lideri Zerkavi'nin yardımcılarından birinin kız kardeşi olduğunu duyurmuş ancak bu yardımcının kimliğini açıklamamıştı.

isid-bagdadinin-kiz-kardesi.jpg 

NTV'ye göre Delta Force'dan emekli Yarbay James Reese, Ürdünlü Başbakan Yardımcısının açıklamasını bir adım daha öne götürerek Zerkavi'nin sözü geçen yardımcısının şu an IŞİD'in lideri olan Bağdadi olduğunu öne sürmüştü.

'HAPİSTEKİ KIZ KARDEŞ'

Bu bilgilerden yola çıkarak IŞİD'in ısrarla salıverilmesini istediği er-Rishawi'nin Bağdadi'nin kız kardeşi olduğu yorumları yapılıyor. Örgütün açıklamalarında 'hapisteki kız kardeş' tanımlamasını kullanması da bu iddiayı güçlendiriyor.

JAPON REHİNELERE KARŞILIK 'GİZEMLİ KADIN'

IŞİD elinde bulunan Japon rehineleri serbest bırakması karşılığında da Sacide er-Rişavi'nin salıverilmesini talep etmiş, örgütün bu isteği kabul görmemişti. IŞİD de serbest gazeteci olarak çalışan Japon Haruna Yukawa'yı öldürmüştü. Bugün bir video daha yayınlayan IŞİD, er-Rişavi serbest bırakılmazsa bir Kürt askerini daha öldürüeceğini açıklamıştı.

Bundan saatler sonra Ürdün, IŞİD'in alıkoyduğu savaş uçağı pilotuna karşılık, Iraklı tutuklu Sacide er-Rişavi'yi serbest bırakmaya hazır olduğunu duyurdu. Devlet televizyonuna konuşan hükümet sözcüsü Mohammad al-Momani'nin "IŞİD'İn elinde bulunan Teğmen Muath al-Kasaesbeh'in serbest bırakılması durumunda, Sacide er-Rişavi'yi bırakırız" ifadelerini kullandığı bildirildi.

KOCASI ÖLDÜ ONUN BOMBASI PATLAMADI

Sacide er-Rişavi, 2005'te Amman'da düzenlenen bombalı saldırıda oynadığı rol nedeniyle tutuklanmıştı. 60 kişinin öldüğü saldırıyı düzenlediği düşünülen Rişavi hakkında idam kararı bulunuyor. Saldırıda Rishawi'nin kocası üzerinde bulunan bombayı patlatmış, IŞİD'in "Hapisteki kız kardeş" olarak tanımladığı Rişavi'nin üzerine bağlı bomba düzeneği ise çalışmamıştı.



ACI HABER: JAPON GAZETECİ KAZA GEÇİRDİ

IŞİD'in elindeki Japon meslektaşı Kenji Goto'nun serbest bırakılma sürecini takip etmek için Akçakale'ye giden gazeteci Kazumi Takaya, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Şanlıurfa- Akçakale karayolunun yedinci kilometresinde, Japon gazeteci Kazumi Takaya'nın içinde bulunduğu araç, önünde ilerleyen İbrahim Halil Şikak'ın kullandığı kamyona arkadan çarptı.

Eski havaalanı yakınlarında gerçekleşen kazada kimliği belirlenemeyen sürücü hayatını kaybederken, Takaya da kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

isid-takas-icin-turkiye-sinirini-secti-dunya-6915380_3422_m.jpg