BIST 8.796
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in bir numaralı hedefi Cübbeli Ahmet Hoca

Türkiye'de sosyal medya ve toplantılar sayesinde milyonlara ulaşan IŞİD'in hedefinde Cübbeli Ahmet Hoca var. Cübbeli Ahmet Hoca, son zamanlarda yaptığı sert IŞİD eleştirileriyle gündeme geliyor.

Abone ol

IŞİD’e biat eden isimlerin bir numaralı hedefi, Cübbeli Ahmet Hoca. Ama pek çok İslami yazarı da ağır ifadeler kullanarak eleştiriyorlar. Sebep, Selefiliğe uymayan, aslında IŞİD’in aşırılıklarını eleştiren İslami anlayışa sahip olmaları.

Habertürk'ün haberine göre, Ebu Enes bir konuşmasında, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü’ye şöyle diyor:

-“Ey sapık adam. Seni tövbeye çağırıyoruz. Doğru yola gel. Böyle gidersen müşrik olarak öleceksin.”

CÜBBELİ: BUNLAR MÜSLÜMAN OLAMAZ

Selefilerin ağır sözler söylediği Cübbeli Ahmet Hoca ise konuşmalarında bu kişilere ve IŞİD’e tepki gösteriyor. “Bunlara ‘Cihat yapıyorlar’ diyerek destek verenler cehennemliktir” diyen Ahmet Hoca, şunları söylüyor:

-“Bunlar Müslüman olamaz. Sokakta geçeni tara, sıraya dizerek tara, yak yık. Sakalı uzatmışlar, suratlarında meymenet yok. Dünyayı ehli sünnete düşman etmek için büyük bir oyun ile karşı karşıyayız. Bunları ‘cihattır, mücahittir, şehittir’ diye düşünmeyin. Bunlar haricilerin devamıdır, cehennem köpekleridir. Hz. Ali’yi bile ‘Allah rızası için’ diye öldüren haricilerin devamıdır. Bunlar tekfircidirler. En büyük özellikleri kâfir damgası yapıştırmaktır.”

CÜBBELİ AHMET HOCA: BU IŞİD AMERİKAN PROJESİ 

Beyaz Tv ekranlarına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, “IŞİD denen kafirlerin dinle imanla alakası yok. Bunlar Amerikan projesi” demişti.