BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  DÜNYA

IŞİD'i can evinden vurdular! Paralar uçtu!

Musul'da koalisyon güçlerinin bombaladığı Polis Akademisi’nde IŞİD'in yüklü miktarda parası imha olunca örgütte hararetli bir çatışma başladı...

Abone ol

Uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının dün akşam Musul’da IŞİD’i bombalamasından sonra örgüt mensupları arasında karmaşa ve çatışma çıktığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu İsmet Recep, savaş uçaklarının IŞİD’e ait 7 merkezi bombaladığını söyledi. İsmet Recep, bugün bir grup IŞİD mensubunun kent merkezinde dolaşarak, “Devletimiz başarılıdır” şeklinde çağrı yaptığını çünkü dün gece kente karmaşanın hakim olduğunu söyledi.

Polis Akademisi’nde örgütün yüklü miktarda parası bulunuyordu. Dün geceki bombardımanda akdeminin hedef olması ve tüm paraların yok edilmesi örgüt içinde karşılıklı suçlamalara ve kavgaya neden oldu.

Ayrıca, IŞİD’in bombardımanda yaralanan mensupları için Musul genelinde kan bağışı çağrısı yaptığı öğrenildi. Koalisyona ait savaş uçakları dün gece Musul kent merkezinde IŞİD’in depo ve imalathanelerini bombalamıştı.