BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'i Abdullah X durduracak!

Adı açıklanmayan eski bir cihatçı, genç Müslümanların IŞİD'e katılmasına engel olmak için Abdullah X adlı bir çizgi film oluşturdu.

Abone ol

İsmini açıklamak istemeyen eski bir cihatçı, genç Müslümanların Irak Şam İslam Devleti'ne katılmalarını engellemek amacıyla Abdullah X adlı bir çizgi film oluşturdu.

Daha önce radikal İslamcı olan ve ismini açıklamak istemeyen bir kişi, genç Müslümanların Irak Şam İslam Devleti’ne katılmalarını engellemek için sıra dışı bir yola başvurdu. “Ahmed” kod adlı adam, Abdullah X adlı bir çizgi film oluşturdu.

 abdullah-x.jpg

ABDULLAH X KİMDİR?

Abdullah X, Londra’da yaşayan ve kimliği ve inanışı konusunda zorluklar çeken genç bir Müslüman. CNN’e konuşan Ahmed, “Büyürken, kendi kimliğim ve aidiyet hissimle mücadele ediyordum – özgüven ve güven konusunda, Müslümanlık ve İngiliz olmak konusunda” sözleriyle yaşadığı sıkıntıları anlattı.

"ABDULLAH X BENİM YAŞADIKLARIMI YANSITIYOR"

Yıllar boyunca İngiltere ’de “aşırı uç ve katı” görüşleri yaymak için çaba sarf ettiğini söyleyen Ahmed, Abdullah X’in kendi yaşadıklarını yansıttığını ifade etti.

"MÜSLÜMAN GENÇLERİ ŞİDDET VE AŞIRI UÇ GÖRÜŞLERDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORUM"

Ahmed, Müslüman gençleri şiddet ve aşırı uç görüşlerden uzaklaştırmak istediğini vurgularken, “Eğer radikal İslamcılıkla etkili bir şekilde mücadele edeceksek, onun anlatısını çok iyi anlamamız ve birçok gencin internette bulduğu aşırı uç materyallere karşı çıkacak şekilde sunmamız gerekiyor” dedi.

YouTube ve Facebook’ta yer alan Abdullah X videolarının yanı sıra, karakterle doğrudan iletişime geçmeye yardımcı olan bir uygulamanın geliştirileceği de bilgiler arasında.