BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e atılan bomba Ebola virüsü yayıyor!

İngiliz Independent gazetesi Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen savaşı kimin kazanacağını sordu? İşte çarpıcı analizden satırbaşları...

Abone ol

Independent gazetesinde bir yazı kaleme alan Robert Fisk, "Savaşı kim kazanıyor? IŞİD? ABD? Kürtler? Suriyeliler? Iraklılar?" sorularını yöneltiyor.

Ve "Savaşta olduğumuzu hatırlıyor muyuz yoksa unuttuk mu? Tabii ki de unuttuk. O nedenle doğruları konuşmalıyız" diyerek devam ediyor.

Yazar, silah şirketi Rytheon ile ABD donanması arasındaki 251 milyon dolarlık sözleşmeye vurgu yapıyor ve "Böyle bir harcama Ebola'ya yapılsaydı, inanın bana, Ebola diye bir şey kalmazdı" diyor.

HER BOMBA EBOLA VİRÜSÜ YAYIYOR

IŞİD'e karşı savaşın IŞİD'i güçlendirdiğini savunan Fisk'in yazısı şöyle devam ediyor:

"Her ölen IŞİD militanına karşı, üç-dört yeni militan yaratmış oluyoruz. ... IŞİD'e atılan her bombayla geleceğin Ebola virüsünü bulaştırıyoruz."

Irak'a daha önce gönderilen "bir grup silahlı adamın" IŞİD'e karşı yeniden gönderileceğini, aynı bombaların ülkeye tekrar atılacağını vurgulayan Fisk, bu savaştan kar elde eden şirketlere neden dava açılmadığını soruyor.

New York'ta bu tür davalara bakacak ve kazandıkları halde ücretlerini almaya hazır avukatlar olduğunu söyleyen yazar, "Neden savaşın tüccarları bundan zarar almadan kurtulsun ki?" yorumunda bulunuyor.