BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'den şaşırtan karar! İmaj düzeltecek!

rak ve Suriye'de işgal ettiği yerlerde saçtığı dehşet ile dünya kamuoyunun gündeminde olan örgüt Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) imaj düzeltmek için kararlar aldı.

Abone ol

Örgütün Eylül başında yayınladığı bir kararla, katliam ve kafa kesme görüntülerinin kaydedilmesi ve basın yayın organlarına dağıtılmasına kısıtlama getirildi. "İslam Devleti Genel Komitesi" imzasıyla yayınlanan kararla dünya kamuoyunda tepki çeken eylemlerin görüntülenmesi özel izne bağlandı.

YASAKLAMA KARARI

Kararda, "İslam Devleti Genel Komitesi, özel izin dışında kafa kesme eylemlerini görüntüleme, resmi ve gayri resmi kanallar ile sosyal paylaşım sitelerindeki özel hesaplarda yayınlama eylemlerini yasaklama kararı aldı.

"Konuyla ilgili yapılan her ihlal, ciddiyetle takip edilecek ve bu ihllalerin hesabı sorulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bu arada IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani sosyal paylaşım sitesi Youtube'dan yayınladığı ses kaydında, IŞİD'e itaat etmeyen, sözlü, ekonomik ya da fiilen örgüte muhalefet eden Sünnilerin "kafir", Şiilerin tümünün ise İslam'dan çıkan "mürted" olduğunu iddia ederek, "sadece kendileriyle çatışmaya giren kafirlerin" öldürüleceğini söyledi.