BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'den korkunç taktik... Engelli çocuklar...

IŞİD, Gaziantep'te çocuk canlı bomba ile 29'u çocuk 54 kişiyi ketletti. BM'nin 2015 raporunda "IŞİD zihinsel engelli çocukları canlı bomba olarak kullanıyor. O çocuklar büyük ihtimal ne yaptıklarının farkında bile değil" denilmişti.

Abone ol

GAZİANTEP'te bir düğün yerine IŞİD'in çocuk canlı bombası dalmış ve 29'u çocuk 54 kişiyi katletmişti. IŞİD'in çocuk canlı bombalarıya ilgili Birleşmiş Milletler’in (BM) geçen yıl yayımlanan raporunda şok bilgiler yer almıştı.

BM raporunda, IŞİD ve radikal İslamcıların zihinsel engelli olan çocukları intihar bombacısı olarak kullandığına dikkat çekildi. Gaziantep'teki saldırıdan sonra tekrar gündeme gelen raporda, “Bu çocuklar büyük olasılıkla ne yaptıklarının farkında bile değil” ifadeleri yer aldı.

IŞİD'İN ELİNDE YÜZLERCE ÇOCUK VAR

IŞİD’in önceki hafta yayımladığı bir propaganda videosu da cihatçıların çocuk istismarının bir başka belgesi oldu.

Türkiye’de ilk kez çocuk canlı bomba kullanılırken emniyet kaynakları terör örgütü IŞİD’in elinde yüzlerce çocuğun bulunduğu bilgisini paylaşıyor.

ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ AÇIKLAMIŞTI

BM Çocuk Hakları Komitesi’nin geçen yıl açıkladığı rapor, IŞİD vahşetinin tüm boyutlarını gözler önüne sermişti. Kaçırdığı çocukları seks kölesi olarak satan, işkence eden, kimini çarmıha gererek, diri diri gömerek ya da kafasını keserek katleden cihatçılar, özellikle zihinsel engelli olan çocukları intihar bombacısı olarak kullanıyordu.

Komite sözcüsü Renate Winter, “Bu çocuklar büyük olasılıkla ne yaptıklarının farkında bile değil” demişti. IŞİD, martta Bağdat’taki bir stadyumda düzenlediği ve 65 can alan intihar saldırısında da canlı bomba olarak bir erkek çocuğu kullanmıştı.

TALİBAN DA CANLI BOMBA EĞİTİMİ VERİYOR

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Taliban, yaşları 6 ile 8 arasında değişen çocuklara mayın döşemeyi, saldırı düzenlemeyi, canlı bomba olmayı öğretiyor. Bu kamplardaki çocukların kimi kaçırılırken, kimi ailelerinden satın alınıyor. Bazı çocuklar için bin dolar ödeniyor. Kamplara ölü militanların çocukları da alınıyor.

ÇOCUKLARIN HIZLICA GÜVENLERİNİ KAZANABİLİYORLAR

Malta’daki Kriz Araştırmaları Merkezi uzmanlarından Natalia Kharitonov, teröristlerin potansiyel kurbanların hızlıca güvenini kazanabildikleri için çocukları kullandığını söylüyor. Saldırılarda çocuklara genelde uzaktan kumanda ile idare edilen bombalı düzenekler giydiriliyor. Bazı durumlarda çocuklar hangi rolü üstlendiklerinin farkında olmuyor.