BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

IŞİD ve MİT'in ilginç WhatsApp teması

Rus Sputnik haber ajansı Hikmet Durgun imzasıyla yayınladığı haberde Kilis sınırında kaçırılan Türk askeri Sefer Taş’la ilgili son gelişmeleri aktardı.

Abone ol

Habere göre MİT yetkilileri örgütün ‘Türkiye’den sorumlu dış ilişkiler temsilcisiyle’ temasa geçip, ‘Taş’ı serbest bırakmak için isteklerinizi sunun’ dedi. IŞİD de ‘anlaşma maddelerini’ yakında ileteceklerini açıkladı.

Rakka’da telefon olmadığı için, söz konusu temas anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden gerçekleşti.

FOTOĞRAF GÖNDERDİLER

IŞİD, askerin sağlık durumunun sorulması üzerine, “Sağlık durumu iyi. Sadece ayağından hafif yaralı. Onun dışında ciddi bir sorunu yok” cevabını verdi. Ancak örgüt, MİT bu cevabı güvenilir bulmayınca, askerin cezaevindeki fotoğraflarını gönderdi. Askerin sağ ve sağlığının iyi olduğuna kanaat getiren MİT, IŞİD’den, askerin bir an önce serbest bırakılmasını ve bunun karşılığında isteklerini sıralamasını istedi. IŞİD de ‘anlaşma maddelerinin’, örgütün Şura Meclisi (Bakanlar Kurulu) tarafından belirleneceğini ve yakın zamanda açıklanacağını aktardı.

asker.20150915061030.jpg

Taş’ın da örgüte, “Beni bırakacak mısınız?” diye sorduğu, örgütün de anlaşma sağlandığı takdirde serbest kalacağını söylediği öğrenildi. Rakka’daki Usame Bin Ladin Hastanesi’nde tedavi edildikten sonra merkez cezaevine götürülen Taş, zarar gelmemesi için tek kişilik koğuşta tutuluyor.

NE OLMUŞTU?

IŞİD, Türkiye’de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül’de 1 Türk askerini öldürmüş ve 1 askeri de kaçırmıştı. Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan Taş, yaralanmasının ardından 18:00 sularında Türkiye sınırına gelen IŞİD militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kilis Valisi, Taş’ın kayıp olduğunu açıklamıştı ancak Sputnik’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiler sayesinde askeri IŞİD’in kaçırdığı öğrenilmişti. MİT de Sputnik’in haberi üzerine geçen hafta IŞİD ile temasa geçmişti.