BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Türk sınırına ateş açtı 1 yaralı

Suruç'tan Kobani'deki gelişmeleri izleyen bir vatandaş, IŞİD tarafından açılan ateşle yaralandı. İşte Kobani'de son durum

Abone ol

Kobani'den çıkarılan IŞİD militanları, şimdi de Türk sınırına ateş açtı. Sınırda Kobani'deki gelişmeleri takip eden vatandaşların üzerine ateş açan militanlar Mehmet Doğan (37) isimli bir vatandaşı yaraladı. İşte Kobani'de son durum...

Yaklaşık 4 ay boyunca Kobani'yi işgal etmeye çalışan IŞİD militanları, YPG ve Peşmerge güçleri karşısında yenilince bu kez sınırda bulunan Türk vatandaşlarına ateş açtı. Suruç sınırında Kobani'deki gelişmeleri izleyen vatandaşların üzerine ateş açan IŞİD militanlarının açtığı ateşte Mehmet Doğan isimli bir vatandaş yaralandı. Karnına kurşun isabet eden Doğan, Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

işid-yarali.jpg

KÖYLERE BASKINLAR SÜRÜYOR

Bu arada kent merkezinden çıkarılan IŞİD militanları köylerden de temizleniyor. Kentin güneyinde yer alan köylere yapılan operasyonlarda çok sayıda IŞİD militanı ölürken, bazı köylerin de geri alındığı iddia edildi.

MUSUL'DA IŞİD'İN KÜRT EMİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada BasNews’in Peşmerge kaynaklarından elde ettiği habere göre, Musul’dan dönen bir IŞİD konvoyu Telebiyet köyü yakınlarında mayına çarptı. Mayının patlaması sonucu araç içinde bulunan Kürt ‘emirin’ in de yer aldığı çok sayıda IŞİD’linin öldüğü bildirildi. 

Mayına çarpan araçta ölen Kürt ‘emiri’nin Süleymaniye kentine bağlı Halepçe kasabası nüfusuna kayıtlı Rebin Mecid olduğu öğrenildi. Rebin Mecid’in daha önce El Ensar İslami örgütünden üst düzeyde görev aldığı, daha sonra IŞİD örgütüne geçtiği ve ‘emir’ düzeyinde Musul’da görev yaptığı aktarıldı.