BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  DÜNYA

IŞİD tövbe için 1 Ekim'e kadar süre verdi!

Terör örgütü DAEŞ, Libya'nın Sirte kenti sakinlerini 1 Ekim'e kadar tövbe ve "Halife" Bağdadi'ye biat etmeye çağırdı.

Abone ol

Libya'da, terör örgütü DAEŞ'in aylardır kontrol altında bulundurduğu Sirte kenti sakinlerini 1 Ekim'e kadar "tövbe" etmeye çağırdığı, etmeyenleri açılacak şeriat mahkemesinde cezalandırmakla tehdit ettiği bildirildi.

DAEŞ'in Sirte "emiri" olarak adlandırılan Hasan el-Kerami, örgüte bağlı bir radyodan yaptığı çağrıda, "Kent sakinleri 1 Ekim'den önce geçmişte yaptıklarına tövbe etmeli ve Allah'a dönmelidir" dedi.

Kerami, tövbe etmesi gerekenleri ise "Devrik lider Muammer Kaddafi döneminde siyasi ve askeri alanda çalışanlar, 17 Şubat 2011'den sonra kurulan Devrim Taburları'nın tümü, ordu ve polis teşkilatı, mahkeme, savcılıklar ile bankalarda çalışanlar ve kredi alanlar" olarak sıraladı.

Sirte halkını İslam devletine girmeye ve DAEŞ lideri "Halife" Ebubekir el-Bağdadi'ye biat etmeye çağıran Kerami, tövbe ve biat etmeyenlerin 1 Ekim'de açılacak şeriat mahkemesinde "mürtet" kabul edilip "had" cezasına tabi tutulacağını ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki bölgelerde "geçmişte yaptıklarını bir daha tekrarlamayacağına dair söz verenler" tövbe ettiklerini gösteren bir kağıt imzalıyor.

DAEŞ, geçen ocak ayında Fecr-i Libya güçlerine bağlı 166. Tabur'un kentten çekilmesinin ardından bölgede kontrolü sağlamıştı.